Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović u Parlamentu Albanije: Želimo prema regionu emitovati politiku mira i saradnje

Abazović je istakao da Crna Gora i Albanija danas suočavaju sa sličnim izazovima, kroz svoje punopravno članstvo u NATO i želju da budu dio EU

Crna Gora želi najbolje moguće odnose u susjedstvu, da nastavi da emituje politiku mira i saradnje, ali i da radi konkretne stvari u tom smislu, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjedavajućim parlamentarne grupe vladajuće Socijalističke partije Taulantom Balom, u Parlamentu Albanije.

Abazović je istakao da Crna Gora i Albanija danas suočavaju sa sličnim izazovima, kroz svoje punopravno članstvo u NATO i želju da budu dio EU.

Govoreći o unapređenju odnosa, Abazović je naznačio da su infrastrukturni projekti izuzetno važni zbog povezivanja građana dvije države.

Naglasio je značaj izgradnje zajedničkog mosta između Štoja i Velipoje, ali i potencijal Plavog koridora za povezivanje država Zapadnog Balkana.

Taulant Bala je naveo da je model koji zastupa Abazović najbolji za region.

Naglasio je značaj jačanja parlamentarne saradnje između Albanije i Crne Gore i istakao važnost bolje infrastrukturne povezanosti dvije zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve