Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović u Bukureštu, počinje NATO ministarski sastanak

Kako su naveli, učešće Abazovića na sastanku predstavlja priliku da Crna Gora iskaže podršku djelovanju NATO-a na zaštiti evroatlantskog prostora, posebno u kontekstu rata u Ukrajini, kao i podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine

Kontroverzni predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović stigao je u Bukurešt gdje se naredna dva dana održava NATO sastanak ministara vanjskih poslova, saopšteno je iz Vlade.

Uoči početka sastanaka, premijera Abazovića je dočekao Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministrar vanjskih poslova Rumunije Bogdan Auresku.

“Učešće predsjednika Vlade na sastanku predstavlja priliku da Crna Gora iskaže podršku djelovanju NATO-a na zaštiti evroatlantskog prostora, posebno u kontekstu rata u Ukrajini, kao i podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine”, navode u saopštenju.

Uoči početka sastanaka, Abazovića je dočekao Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministar vanjskih poslova Rumunije Bogdan Auresku.

Prema njihovim riječima, učešće predsjednika Vlade na sastanku predstavlja priliku da Crna Gora iskaže podršku djelovanju NATO-a na zaštiti evroatlantskog prostora, posebno u kontekstu rata u Ukrajini, kao i podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine.

“Crna Gora nedvomisleno stoji solidarno uz svoje partnere u vezi s pomoći Ukrajini, a što se Zapadnog Balkana tiče, pruža podršku miru i saradnji u regionu”, poručio je Abazović.

On je, po dolasku na konferenciju ministara spoljnih poslova NATO, u izjavi novinarima, kazao da Crna Gora iskazuje veliku solidarnost sa članicama Sjevernoatlantske alijanse, prenosi Tanjug.

“Navijamo za mir, ali pružamo punu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Ukrajine”, naglasio je on.

Abazović je rekao da je rat u Ukrajini izazvao velike poremećaje ne samo na Zapadnom Balkanu već cijelom kontinentu i u cijelom svijetu.

“Uz dozu solidarnosti i kooperativnosti možemo da činimo više, damo doprinos da se što prije stvari normalizuju. Ne možemo direktno da učestvujemo u onome što bismo željeli, a to je postizanje mira”, dodao je Abazović.

Govoreći o Zapadnom Balkanu, odlazeći premijer je istakao da Crna Gora pruža podršku miru i saradnji u regionu, i izrazio je zadovoljstvo što i na skupu u Bukureštu učestvuju pojedine zemlje okruženja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve