Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Treba da podržimo regionalne inicijative i budemo konkurentni Evropskoj uniji

''Naša je ambicija da relacije koje imamo sa Sjevernom Makedonijom, imamo sa svim zemljama regiona'', kazao je Abazović

Mislim da treba da podržimo regionalne inicijative i povećamo međusobno povjerenje. Da pokušamo da eliminišemo sve barijere koje postioje na Zapadnom Balkanu i da ga posmatramo kao jednu zonu. Da pokušamo da budemo konkurentni EU, a ne da budemo konkurentno između sebe – kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović na zajedničkoj pres konferenciji sa predsjednikom Vlade Sjeverne Makedonije za ekonomski sistem, Fatmirom Bitićijem.

Abazović je kazao da su oni danas su razgovarali o regionalnom povezivanju.

On je kazao da su svi investitori dobrodošli u Crnu Goru.

”Moramo da se otvaramo prema investitorima – kazao je on, dodajući da je naša je ambicija da relacije koje imamo sa Sjevernom Makedonijom, imamo sa svim zemljama regiona”, kazao je Abazović.

Istakao je da su odnosi dvije zemlje na zavidnom nivou.

Vicepremijer je kazao da region treba da pošalje poruku da zemlje mogu sarađivati.

Betići je rekao da zemlje Zapadnog Balkana da treba iskoristite postkovid periodu i da se postavi na svjetskoj mapi kao miran i siguran region, u kome dijele svi demokratske vrijednosti.

”Treba da prerasteno u primjer konkurentnog regiona koji konstatno povećava svoj udio u svjetskoj ekonomiji i koji će biti atraktivan za investitore”, kazao je on, ističući da su na prethodnom sastanku pričali na tu temu.

Istakao je da smo male zemlje, sa organičenim tržištima, dodajući da zajedmno postajemo atraktivna destinacija.

”Sve kompanije iz regiona treba tretirati kao domaće kompanije. Odnosono da izjednačimo uslove koji oni dobojaju sa našom politikom. Da stimulativnim mjerama podstičemo da se međusobno povezuju i da kreiraju jak lanac”, kazao je on.

Ističe da se na Zapadnom Balkanu može regulisati tržište koji mogu biti konkurentni Evropi. Iskatao je da je od izuzetnog značaja borba protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
02.12.2021-19:44 19:44

Ovaj Abazovic je toliko pokvaren covjek..da nemam rijeci..skoro su njegovi NVO-ovci napali na Aluminski kombinat..cak su vlasnika bili po naredjenju Abazovica uhapsili….zato sto je Crnogorac…Sveti Stefan,,je na isti nacin napadnut..vlasnik..koji je iznajmio ovo poluostrvo morao je da bjezi iz CG..i svi investitori..neopisiva sramota za CG.a on prica sa ovim makedoncem..sto je otvorio granice sa Vucicem..i Ramom..kako bi stvorili veliku albaniju i svetosavsku serbiju..zato kaze da se region poveze..drugim rijecima da CG nestane..Mi Dritko,zelimo u EU..a ti idi sa Ramom..a ovi drugi neka idu u njihovu serbiju…Pustite nas na miru..ne pokusajte pljacku drzave CG..kako ste i poceli..