Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović tražio da Vučić kupi KAP, dogovoreno spašavanje ruskog kapitala u CG od zapadnih sankcija

Gradska televizija saznaje da je, pored pomoći u struji i hrani, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tražio da Srbija kupi Aluminijski kombinat, što mu je Vučić i obećao

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović prisustvovao je Samitu inicijative Otvoreni Balkan, koji je od 2. do 4. septembra održan u Beogradu. Domaćin i predsjedavajući Samita bio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tokom zajedničke konferencije za novinare, gost Samita, premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, kazao je da je svoju posjetu Beogradu iskoristio kako bi sa učesnicima razgovarao “o ozbiljnijim temama, o velikim problemima svih zemalja koje se odnose na veoma nepredvidivu jesen i zimu, vjerovatno i proljeće 2023. godine”.

U pokušaju da sačuva zemlju od nadolazećih nevolja, premijer u tehničkom mandatu najavio je da će Crnu Goru, umjesto u EU, uvesti u Vučićev i Ramin Otvoreni Balkan. Prvi korak u tom smjeru je jučerašnja najava premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića da će Crna Gora, iako još nije formalna članica Otvorenog Balkana, delegirati svog predstavnika u Kriznu grupu za bezbjednost hrane i energenata te inicijative.

Gradska televizija saznaje da je, pored pomoći u struji i hrani, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića tražio da Srbija kupi Aluminijski kombinat, što mu je Vučić i obećao.

Gradska televizija saznaje da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović imao i nekoliko političkih zahtjeva. Prije svega, od predsjednika susjedne države Abazović je zatražio da izvrši pritisak na Demokratski front kako bi ta proruska politička grupacija uzela učešće u formiranju nove Vlade, na čijem bi se čelu ponovo našao predsjednik URA. U slučaju da to ne prihvate ostali potpisnici jučerašnjeg iznenađujućeg sporazuma partija pobjednica na izborima 2020., premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović predsjednika Vučića je zamolio da mu obezbijedi da u narednoj Vladi dobije mjesto koordinatora svih službi bezbjednosti.

Tokom sastanka u Beogradu, premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razmatrali su još jedno za Srbiju i Rusiju veoma važno pitanje: kako da pomognu Rusiji da sačuva svoju imovinu u Crnoj Gori koja je, zbog ruske agresije na Ukrajinu, pod sankcijama Zapada. U tom smislu, dogovoreno je da Srbija, preko svojih tajkuna, fiktivno kupi sve crnogorske hotele čiji su vlasnici Rusi, saznaje Gradska televizija.

Na ovaj bi način Rusija sačuvala dio svoje imovine u Crnoj Gori. Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović objasnio je predsjedniku Vučiću da je “do sada uspio da obezbijedi da ruski kapital u Crnoj Gori ne ode na doboš”.

U slučaju da premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nastavi da odlučuje o budućnosti naše zemlje, sigurno je jedno: Crna Gora ode na doboš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve