Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Tokom sedmice znaćemo ko će biti u manjinskoj vladi

Abazović je zadovoljan rezultatima lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, a ko će biti u manjinskoj vladi znaćemo, kaže, tokom sedmice

Mandatar za sastav Vlade Dritan Abazović zadovoljan je rezultatima lokalnih izbora u Ulcinju i Beranama, a ko će biti u manjinskoj vladi znaćemo, kaže, tokom sedmice.

“Mi smo dobili 14 mandata. Druga lista je dobila šest. Znate li koliko je URA imala mandata 2018? Dva. Hoće li da se formira neka druga kolicija? Sretno bilo. Građani nijesu glasali samo za jednu opciju. Sve mogućnosti su na stolu”, kazao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara nakon konferencije Savjeta za strane investitore.


U Ulcinju DPS, Forca i DUA matematički mogu formirati vlast. Abazović ističe da ta kombinatorika nije isključiva.

“A može da se desi i da imamo stabilnu vlast u kojoj bi učestvovala naša koalicija. To bi bilo logičnije, ali ništa nemam protiv ako oni nađu zajednički jezik. Ponašaću se konstruktivno”, poručuje Abazović.

Zadovoljan je i rezultatima izbora u Beranama.

“SNP je odbranio rezultat, pokazao svima da je čvrst objekat tamo, a DPS je doživio očekivani debakl. Poruka svih izbora je da građani sada imaju više slobode, sve kombinatorike su moguće”, istakao je Abazović.

U Beranama su 55 odsto glasova osvojile partije koje se protive manjinskoj vladi. Za Abazovića je to odlično.

“To je sjajno. Do sada je bio narativ da je 98 odsto stanovništva protiv manjinske vlade. Sad ispade 55 odsto u Berane, a 100 odsto u Ulcinju su za manjinsku vladu. Sinoć je urušeno više narativa-narativ protesta, izdaje narodne volje, da se DPS vraća, nešto kontrolišu”, kazao je Abazović.

Vjeruje da je Crna Gora, nakon lokalnih izbora, bliža formiranju manjinske vlade.

“Vjerujem da je situacija sada mnogo jasnija. Ako neko ne želi manjinsku, evropsku vladu-idemo na izbore. Mi smo spremni”, poručuje Abazović.

Na pitanje kada se može očekivati da predstavi sastav Vlade, te da li u njoj definitivno neće biti mjesta za Socijaldemokratsku partiju i Socijaldemokrate, Abazović navodi da će obaviti još jednu seriju razgovora nakon lokalnih izbora, ali da ne bi išao sistemom bilo kakvog isključivanja.

“One stranke koje su potpisnice memoranuduma biće okosnice te vlade. Da li se tome još neko može produžiti-lično nemam ništa protiv, ali moraju da znaju da time ne mogu da trguju, ili se pravdaju velikim patriotizmom. Vidjećemo tokom ove sedmice ko će biti u vladi. Očekuje da konačno dobijemo novu Vladu, jer je ova situacija neodrživa”, poručio je Abazović.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve