Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović stigao u Davos, sjutra sastanak sa predsjednicom MMF-a

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u trodnevnoj je posjeti Švajcarskoj, gdje će učestvovati na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović u trodnevnoj je posjeti Švajcarskoj, gdje će učestvovati na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, više od dvije hiljade učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, doprinijeće stručnošću u više od četiri stotine sesija. Forumu će prisustvovati i tri stotine javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri vanjskih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20.

Tema skupa je „Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije“.

Predsjednik Vlade, kako je saopšteno, govoriće 25. maja na sesiji „Diplomatija i dijalog na Zapadnom Balkanu“, zajedno sa predsjednicima i premijerima država regiona, kao i ministrima vanjskih poslova, predstavnicima EU i brojnih međunarodnih organizacija.

“Sjutra, 24. maja, premijer Abazović će imati prvi zakazani bilateralni susret sa direktorkom Međunarodnog monetarnog fonda Kristalinom Georgijevom. Abazović će prisustvovati večeri koju organizuje domaćin i osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Švab, zajedno sa liderima iz svijeta politike, biznisa i nauke. Na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, planiran je i niz bilateralnih susreta premijera Abazovića sa liderima država EU i regiona”, najavili su iz premijerovog kabineta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve