Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Sjutra ću na sjednici Skupštine saopštiti zanimljive činjenice

Na pitanje da li je tačno da se unutar bivše većine razgovara o eventualnoj rekonstrukciji i ako Vlada preživi hoće li o tome razgovarati odgovorio je potvrdno, te dodao da je to već najavio

Sjutra ću na sjednici Skupštine reći za koga radi taj portal, ko ga je osnovao i kako su došli do tih transkripata – kazao je premijer Dritan Abazović komentarišući novinske napise Mportala, nakon obilaska Opšte bolnice u Bijelom Polju i sastanka sa rukovodstvom te zdravstvene ustanove.

On je, na pitanje da se konkretno izjasni na napise koji ga dovode u vezu sa “škaljarskim klanom”, rekao da “ovdje postoje ljudi koji zbog medija počinju da vjeruju u nešto što se nije desilo”.

– Rekao sam da su to društvene halucinacije, odnosno prave sopstvene konstrukcije. Pominjanje mog imena, na stotine puta javno, na hiljadu puta kroz komunikaciju građana, u pozitivnom ili negativnom smislu – nemam nikakav uticaj, da li će neko da pošalje nekome poruku, da li će biti istinita ili lažna, to samo u Crnoj Gori može biti tema. Šta ću raditi? Sjutra ću na sjednici Skupštine reći za koga radi taj portal, ko ga je osnovao i kako su došli do tih transkripata – naveo je Abazović i ponovio da će sjutra otkriti neke zanimljive činjenice.

Na pitanje da li je tačno da se unutar bivše većine razgovara o eventualnoj rekonstrukciji i ako Vlada preživi hoće li o tome razgovarati odgovorio je potvrdno, te dodao da je to već najavio.

– Ukoliko Vlada ne padne spremni smo odmah, može i u subotu, ne mora u ponedeljak, da vidimo što je održiv model do izbora i kako Crna Gora može da prevaziđe bilo koji vid destabilizacije, koja je u ovom trenutku nepotrebna. Mislim da je jako neodgovorno da imate političare koji su zbog nekih svojih ličnih frustracija spremni da to sve dovedu u pitanje – ocijenio je Abazović.

Ukoliko, dodaje, budemo imali rebalans idući mjesec mogu državi obezbijediti određene uštede.

– Ukoliko do toga ne dođe mi ćemo za nekoliko mjeseci vjerovatno izgubiti na stotine miliona eura. To je politika nekih ljudi. Ukoliko se desi da Vlada padne onda neka ta druga većina sa Demokratskom partijom socijalista i vjerovatno podrškom jednom ili više opozicionih partija neka oni traže modalitete izlaske iz krize, ali nema više pozivanja na vraćanje na staro, jer bi u tom trenutku postalo besmisleno – naveo je Abazović.

Svako, prema njegovim riječima, ima ličnu i političku odgovornost.

– Šaljemo poruku istu kao iz Berana, Risna i drugih mjesta – poruku napretka, investiranja, poruku fokusa na prosvjetu, zdravstvo, poruku pomirenja, to su poruke koje šalje Vlada.. Možda je drugim ljudima prirotet svađa, mržnja, devastiranje, trošenje budžeta, uništavanje zdravstva. Mi takvim ljudima možemo samo da poručimo da pređu na sunčanu stranu ulice – rekao je Abazović.

Bolnica u Bijelom Polju

Komentarišući stanje u Opštoj bolnici u Bijelom Polju premijer je rekao da očekuju otvaranje nekih novih odjeljenja u toj zdravstvenoj ustanovi, te da su neka potpuno renovirana, a nakon nove godine i usvajanja novog budžeta će, dodaje, moći da uđu u još neke investicije koje podrazumijevaju modernizaciju.

– Zadovoljni smo rezultatima iz prethodnog perioda – sa brojem operacija, sa manjim brojem pacijenata koji se šalju u Podgoricu… Ovo je pokazatelj kako promjena menadžmenta može da znači pozitivnu promjenu za ovu zajednicu – ocijenio je Abazović.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić najavio je kako će iduće sedmice raspisati tendera za magnetnu rezonance, te da će i dio doniranog budžeta nekadašnjeg Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv koronavirusa biti opredijeljen Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Na pitanje koja će bolnica biti regionalni centar za sjever, bjelopoljska ili beranska, premijer je odgovorio da je to zdrava konkurencija, te da se time podiže kvalitet zdravstvene usluge, te kazao da jedino nije dobra inertnost.

– Konkurenciju doživljavam kao nešto što je zdravo, živo i tjera nas da budemo bolji – rekao je Abazović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
DUKLJA
18.08.2022-19:01 19:01

PUŠTI PRIČU, SELJAČKI ĐILJKOŠU.DEMANTUJ ARGUMENTIMA ČINJENICE KOJE OBJAVLJUJE M- PORTAL ZAŠTO NE POKRENEŠ TUŽBU PROTIV M- PORTALA.

Tara
18.08.2022-19:47 19:47

Sef skaljarskog klana–i pajo Patak drzave Serbije..i njihovih..klerofasistickig popova..