Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović se sastao sa ambasadorima Kvinte i EU: Što prije izabrati sudije US i deblokirati institucije

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je danas radni sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović održao je danas radni sastanak sa ambasadorima zemalja Kvinte i šeficom Delegacije EU u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

“Tokom prijatnog i produktivnog sastanka sagovornici su se saglasili da je što prije potrebno odblokirati institucije sistema i izabrati članove Ustavnog suda kako bi se redovni politički procesi u Crnoj Gori nesmetano odvijali.

Premijer je sa ambasadorima Kvinte i EU razgovarao o načinu prevazilaženja krize, osvrnuvši se na nedavno završene lokalne izbore i buduća politička kretanja u državi. Govorilo se i o predstojećem Samitu Berlinskog precesa, očekivanjima i potrebi zbližavanja regiona Zapadnog Balkana, na kojem će predsjednik Vlade Abazović predstavljati našu državu”, navodi se u saopštenju.

,,Crna Gora ostaje partner pouzdan i kredibilan partner okrenut stoprocentno evroatlantskim vrijednostima na kojima počiva demokratija i savremeni svijet”, naglasio je premijer Abazović.

Radnom sastanku prisustvovali su su Nj. E. Džudi Rajznig Ranke, ambasadorka SAD, Nj. E. Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije, Nj. E. Johann Uhrès, zamjenik ambasadora Francuske, Nj. E. Peter Felten, ambasador Njemačke i Nj. E. Andreina Marsela, ambasadorka Italije u Crnoj Gori, Nj. E. Kristina Oana Popa, šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, kao i Đorđe Radulović, savjetnik predsjednika Vlade za vanjsku politiku, zaključuju iz Vlade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
31.10.2022-14:04 14:04

…zamislite lažova koji nesto čvrsto obeca…
/bruka i sramota za državu /