Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović sa Timonijeom: EU treba da pokaže stabilnost i ostane atraktivna zemljama kandidatima

Razgovarajući o nedavnoj posjeti Ukrajini, Abazović je istakao da je ''Crna Gora pokazala da je spremna da se solidariše i pomogne prijateljima u nevolji u domenu svojih mogućnosti''

Evropska unija (EU) treba da pokaže stabilnost i ostane aktraktivna zemljama koje su kandidati za članstvo, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom sastanaka sa francuskim ambasadorom Kristijanom Timonijeom.

“Razgovarajući o francuskom predsjedavanju Evropskom unijom, sagovornici su razmijenili mišljenje o nedavno upućenom non-paper-u predsjednika Francuske Makrona zemljama EU u kojem je iznijeta ideja o formiranju Evropske političke zajednice, kao sveobuhvatnog evropskog političkog foruma koji bi omogućio izgradnju zajednice svih evropskih zemalja, bez obzira na njihov status u EU ili odnosima sa EU”, naveli su iz Kabineta Abazovića.

U tom kontekstu, kako se navodi, Abazović je istakao da je za Crnu Goru važno da takva ideja nije zamjena za članstvo u EU naglašavajući da je, “za razliku od statusa quo, uvijek bolje razmjenjivati mišljenja i ideje o Evropi i njenoj perspektivi”.

Razgovarajući o nedavnoj posjeti Ukrajini, Abazović je istakao da je “Crna Gora pokazala da je spremna da se solidariše i pomogne prijateljima u nevolji u domenu svojih mogućnosti”.

Sastanku predsjednika Abazovića i Timonijea prisustvovala i zamjenica ambasadora Slovenije Goranka Krošelj s kojom je zajednički razmotrena realizacija ranije započetih projekata u oblasti sajber bezbijednosti, IT sektora, nauke i obrazovanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve