Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović sa Sijartom: Glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore punopravno članstvo u EU

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore punopravno članstvo u EU, na čemu smo zahvalni Mađarskoj na njenoj kontinuiranoj i čvrstoj podršci

Premijer Dritan Abazović sastao se danas sa Peterom Sijartom, ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske, na marginama Samita inicijative Otvoreni Balkan u Beogradu.

Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da je glavni spoljnopolitički cilj Crne Gore punopravno članstvo u EU, na čemu smo zahvalni Mađarskoj na njenoj kontinuiranoj i čvrstoj podršci.

Tokom razgovora poseban akcenat stavljen je na ekonomsku saradnju, pogotovo u oblasti telekomunikacija, bankarskom sektoru, ali i turizmu, avio-povezanosti, kao i infrastrukturnim projektima.

“Šef diplomatije i trgovine Mađarske ponovio je stav podrške inicijativi “Otvoreni Balkan” i istakao da ona predstavlja dobru platformu za ekonomsko povezivanje regiona, formiranje zajedničkog regionalnog tržišta, privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta”, ističe se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve