Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović sa predsjedavajućim OEBS-a: Imamo vidljive rezultate u svim segmentima

Rau kazao je da ruska agresija na Ukrajinu predstavlja ozbiljan izazov za OEBS-ove principe.

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović sastao se danas sa ministrom vanjskih poslova Poljske Zbignjevom Rauom koji boravi u posjeti Crnoj Gori u svojstvu predsjedavajućeg Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS).

‚‚Crna Gora nastavlja sa reformama i Vlada na tom putu daje vidljive rezultate. Dijelimo vrijednosti OEBS-a koje se tiču daljeg institucionalnog jačanja, zaštite i osnaživanja ljudskih i manjinskih prava”, kazao je premijer i istakao da se dobra saradnja Crne Gore i OEBS-a potvrđuje kroz redovan dijalog i posjete na visokom nivou.

Abazović je izrazio uvjerenje da OEBS, kao najinkluzivnija bezbjednosna regionalna organizacija, može značajno doprinijeti uspostavljanju dijaloga i smanjenju tenzija kako bi se zaustavio rat u Ukrajini.

Rau kazao je da ruska agresija na Ukrajinu predstavlja ozbiljan izazov za OEBS-ove principe.

‚‚OEBS je nastao sa ciljem da spriječi ratove i vojne sukobe. Trebalo bi da ga vratimo njegovoj prvobitnoj namjeni”, kazao je ministar Rau.

On je dodao da, bez obzira na složen geopolitički i bezbjednosni trenutak, proces proširenja Evropske unije ne smije stati, te da Crna Gora može računati na snažnu
podršku Poljske u procesu evropskih integracija.

Premijer Abazović je naglasio i da je Crna Gora zahvalna OEBS-u za podršku u oblastima demokratizacije, ljudskih prava, vladavine prava i medija.

“Sagovornici su se saglasili da je saradnja sa Misijom OEBS-a u Podgorici dala konkretne rezultate i pomake koji su važni za unutrašnje reforme”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve