Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović sa Bilčikom: Pozitivna energije prema Crnoj Gori u Briselu

Osjećamo pozitivnu energiju prema Crnoj Gori u Briselu, saopštio je premijer Dritan Abazović nakon sastanka sa predsjednikom delegacije Evropskog parlamenta u Crnoj Gori, Vladimirom Bilčikom.

Abazović je na Twiitteru naveo da je imao veoma konstruktivan sastanak sa Bilčikom.

“Nova crnogorska vlada se ohrabruje da napravi odlučujući napredak u reformama u vladavini prava i nastavi da vodi svojim primjerom u procesu pridruživanja EU”,  kazao je Abazović.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministrica evropskih poslova Jovana Marović, šef misije Crne Gore u EU, ambasador Petar Marković, šefica kabineta predsjednika Vlade Ana Rašović i savjetnik predsjednika Vlade Đorđe Radulović.

Foto: Vlada CG

,,Uvjereni smo da će opipljivi rezultati koje ćemo postići u Crnoj Gori kada je u pitanju vladavina prava rezultirati brzim napretkom na putu integracija”, naglasio je premijer Abazović.

Predsjednik Vlade je naveo da, u saradnji sa Skupštinom, želi otvoriti politički dijalog, ističući važnost zajedništva i širokog konsenzusa oko najvažnijih tema, napominjući da isto važi za region i regionalnu saradnju.

Kopredsjedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju Evropske unije (EU) i Crne Gore, Vladimir Bilčik, naznačio je da EP želi puno pozitivnih vijesti iz regiona, a da je proevropska Vlada u Crnoj Gori prilog tome.

Kasnije danas predsjednik Vlade Abazović imaće izlaganje pred evroposlanicima članovima delegacije Evropskog parlamenta za Crnu Goru – Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridružuvanje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
19.05.2022-12:12 12:12

Dritan je “pravi Dr.Baron Minhausen”laze ovoga postenog cojeka,no za kratko kad ga “procitaju”.