Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović sa ambasadorima Evropske unije u Crnoj Gori: Teška pitanja rješavamo odmah bez zadrške i uslovljavanja

Tokom radnog doručka razgovaralo se o reformskom procesu, izazovima na putu daljih integracija, unutrašnjim političkim prilikama u našoj državi, regionalnoj saradnji, geopolitičkim izazovima izazvanim agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, infrastrukturnim projektima i ekonomskom razvoju države, sa posebnim naglaskom na sjeverni region Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, šefica Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Kristina Oana Popa i ambasadorka Republike Češke u Crnoj Gori Janina Hrebičkova, danas su održali radni doručak sa ambasadorima država članica EU u Crnoj Gori, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Tokom radnog doručka razgovaralo se o reformskom procesu, izazovima na putu daljih integracija, unutrašnjim političkim prilikama u našoj državi, regionalnoj saradnji, geopolitičkim izazovima izazvanim agresijom Ruske Federacije na Ukrajinu, infrastrukturnim projektima i ekonomskom razvoju države, sa posebnim naglaskom na sjeverni region Crne Gore.

Šefica Delegacije EU u Crnoj Gori, Nj. E. Kristina Oana Popa istakla je da radni doručak dolazi u susret održavanju sjednice Savjeta za stabilizaciju i pridruživanje, koji će se ovog mjeseca održati u Podgorici i to po prvi put van granica EU.

Hrebičkova naglasila je da „ovako pozitivni signali iz Brisela i iz svih država članica EU nijesu viđeni u posljedje 22 godine. Samim tim, Crna Gora može biti kolateralni pobjednih aktuelnih prilika”.

„Jačamo demokratski kapacitet kako bi donosili najvažnije odluke koje će podstaći našu evropsku perspektivu. Da bismo mogli da se fokusiramo na našu evropsku agendu i reformski proces, teška pitanja moramo rješavati odmah, bez zadrške i uslovljanja“, istakao je premijer Abazović.

Na sastanku premijera Abazovića sa ambasadorima EU država u Crnoj Gori prezentovani su rezultati istraživanja javnog mnjenja koji pokazuju da Vlada Crne Gore ima podršku preko 60% građana.

Radni doručak je organizovan povodom početka češkog predsjedavanja EU, ambasadorka Hrebičkova govorila je o fokusu EU tokom predsjedavanja Republike Češke, sa posebnin pažnjom na značaj evropskih integracija Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miralem
04.07.2022-16:07 16:07

Svaka cast ima Bolesno Toji Neprijatelji Cetnicke DEMOKRATE da poremetis da ce svi morat za DOBROTU kad te vide na slici sa EVROPOM!

BobZekovic
04.07.2022-16:09 16:09

Vaše Ekselencje, cijenjeni Ambasadori Evropskih zemalja, koliko god da nas bude noćas na protestnom mitingu protiv brutalne krađe crnogorskog blaga u izvedbi ovog lika sa kojim ste se slikali,, molimo Vas da shvatite našu poruku: fotografisali ste se za istoriju sa političkim prevarantom i slugom srpskog okupatora. Kao i gospođi, Njenoj Ekselenciji, ambasadorki SAD u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, koja ima nezaboravnu fotografiju sa jednim od najvećih zločinaca protiv Crnogorskih građana, u narodu zvanog Risto Sotona, tako će i Vama jednog dana ova fotografija biti divna uspomena za stiđenje, osjećaj za koji smatram da morate posjedovati. Crnogorke i Crnogorci,… Pročitaj više »