Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: “Izbor Zorana Lazovića dokaz da vlast ne želi da se bori protiv organizovanog kriminala”

U optužnici Specijalnog državnog tužioca se Lazović pominje kao član kavačkog klana. Lazović je takođe u svom svjedočenju kazao da poznaje Ranka Radulovića. Ovo ja ne izmišljam, ovo je sve navedeno u optužnici SDT-a, navodi Abazović

Lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović kazao je danas da razumije kritike ambasadora EU Aiva Orava, ali da se ne mogu graditi evropski standardi u Crnoj Gori sa antievropskim snagama.

“Iako je on kazao da ne razumije mene i kolegu Bečića, ja njega apsolutno razumijem. Desetak mjeseci traje pokušaj da se međunarodna zajednica involvira u procese u Crnoj Gori. Svima treba vremena da razumiju, nekome treba odmah, a nekome deset mjeseci. Većeg prijatelja EU od URE nema. Ako Orav misli da sa snagama koje baštine antievropske vrijednosti gradi neke standarde onda nemamo ništa protiv”, rekao je Abazović.

Lider URE je kazao da je izvještaj o napretku koji je predstavljen u srijedu “najkritičniji do sada i da je to šamar ovoj vlasti”.

“On je potvrda svih stavova opozicije. Borba protiv kriminala, korupcije, sloboda medija i životna sredina nisu dali nikakve rezultate. Takođe je navedeno da su potvrđeni navodi da živimo u državi u kojoj i institucije nemaju kapaciteta da se bore protiv kriminala i korupcije”, istakao je Abzović.

On je napomenuo da je ambasador Orav po prvi put kazao da je spreman da EU bude medijator između vlasti i opozicije. Abazović je kazao da je izbor Zorana Lazovića za šefa odsjeka kriminalističke policije ,,dokaz da vlast ne želi da se bori protiv organizovanog kriminala”.

“Ljudi iz škaljarskog klana namjerili su da ubiju Duška Golubovića i Zorana Lazovića za koje smatraju da rade za kavački klan. U optužnici Specijalnog državnog tužioca se Lazović pominje kao član kavačkog klana. Lazović je takođe u svom svjedočenju kazao da poznaje Ranka Radulovića. Ovo ja ne izmišljam, ovo je sve navedeno u optužnici SDT-a. Lazović je morao da ode iz ANB-a kao jedan od uslova da Crna Gora zadovolji kriterijume za ulazak u NATO”, kazao je Abazović i istakao da “smo mi zemlja koja ne želi da se bori protiv organizovanog kriminala niti da ispuni evropske standarde”.

“Ako lica koja se dovode u vezu sa kavačkim kriminalnim klanom biraju na odgovorne pozicije onda je to tragedija za državu”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve