Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Prijevremeni izbori što prije, ali u skladu sa pravnim poretkom

Abazović, koji boravi u posjeti Sjedinjenim Državama, rekao je da je o političkim dešavanjima, prije svega o nedavno završenom prvom krugu predsjedničkih izbora, razgovarao i sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Kontroverzni premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je u intervjuu za Glas Amerike da je saglasan sa stavovima da bi prijevremene izbore trebalo održati što prije, ali smatra da bi do toga trebalo da dođe “legalnom procedurom” i da je “ispravan put” skraćenje mandata Skupštini Crne Gore. Ukaz predsjednika Mila Đukanovića o raspuštanju Skupštine i zakazivanje izbora za 11. jun, kako je ocijenio, nije u skladu sa tom procedurom.

Abazović, koji boravi u posjeti Sjedinjenim Državama, rekao je da je o političkim dešavanjima, prije svega o nedavno završenom prvom krugu predsjedničkih izbora, razgovarao i sa specijalnim američkim izaslanikom za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

“Mislim da je Crna Gora položila jedan veliki demokratski ispit. Nikad relaksiranija atmosfera, dobre poruke svih kandidata, ne ulazim sad ko je kakav rezultat ostvario. Pomiriteljske (poruke), fokus na nekim stvarima koje se tiču budućnosti, a ne prošlosti. To je ono što smo svih ovih godina željeli da vidimo. Nadam se da će se u sličnoj atmosferi završiti i drugi krug. Siguran sam da ćemo dobiti novog predsjednika i to će označiti jednu novu etapu u stvaranju uslova za neke buduće političke procese u Crnoj Gori, nadam se vrlo pozitivno”, rekao je Abazović i poručio da vjeruje da će uskoro biti izabran i sedmi nedostajući sudija Ustavnog suda.

Komentarišući hapšenje pomoćnika direktora Uprave policije (UP) Dejana Kneževića, Abazović je istakao da će u ponedeljak razgovarati sa direktorom UP “koji snosi svoju odgovornost, kao i svi mi, jer je predlagao pomoćnike”, te da i dalje ima puno povjerenje u ministra unutrašnjih poslova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
24.03.2023-10:20 10:20

Nezakoniti premijer Crne Gore se relaksirano šetka relaksirano pozira, truća, igra košarku, relaksirano troši ogromne pare, relaksirano se češlja, parfimiše i šminnka, dok mu DRŽAVA GORI OD SRPSKOG TERORA I KRIMINALA KOIi NAM JE RELAKSIRANO ubačio I RAZVIO iRAZVIJA U CRNOJ GORI i dok beskrupulozno laže i obmanjuje i pokušava da korumpira cijeli svijet. CRNOGORCI I CRNOGORKE MOGU MIRNO DA UMRU! DRIPAC JE RELAKSIRAN! I ZA DIVNO ČUDO, ON SE I PITA I SLUŠA. TUŽIOCI NA NJEGOV MIG I OKOM I SKOKOM1 PSLANICI OKUPATORSKE VEĆINE I OKOM I SKOKOM!