Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović: Pozdravljam procesuiranje osumnjičenih funkcionera iz sudstva, Tužilaštva i policije

Kako je saopšteno iz Kabineta Abazovića, na samom početku Abazović je iskoristio priliku da još jednom čestita Jovanović i Novoviću izbor na funkcije v.d. VDT i GST i naglasio da su promjene u Tužilačkom savjetu pokazale domaćoj i međunarodnoj javnosti da su neophodne izmjene Zakona o državnom tužilaštvu bile preduslov početka za istinsku borbu protiv kriminala i korupcije

„Pozdravljam rezultate koje je postiglo Državno tužilaštvo na čelu sa novim rukovodstvom, u veoma kratkom vremenskom periodu, koji su doveli do otvaranja brojnih predmeta iz oblasti visoke korupcije i organizovanog kriminala, kao i procesuiranje osumnjičenih funkcionera iz sudstva, Tužilaštva i policije. Vlada Crne Gore daje punu podršku Tužilaštvu u borbi protiv kriminala“, saopštio je predsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa Majom Jovanović, vršiteljkom dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva i Vladimirom Novovićem, glavnim specijalnim tužiocem.

Kako je saopšteno iz Kabineta Abazovića, na samom početku Abazović je iskoristio priliku da još jednom čestita Jovanović i Novoviću izbor na funkcije v.d. VDT i GST i naglasio da su promjene u Tužilačkom savjetu pokazale domaćoj i međunarodnoj javnosti da su neophodne izmjene Zakona o državnom tužilaštvu bile preduslov početka za istinsku borbu protiv kriminala i korupcije.

“V.d. VDT Jovanović je zahvalila i ukazala da je Tužilački savjet u prethodnom periodu pokazao da nema razloga da se dovodi u pitanje profesionalnost njegovih članova i da će nastaviti da obezbjeđuje samostalnost Državnog tužilaštva u skladu sa Ustavom i zakonima.

V.d. VDT Jovanović i GST Novović su zahvalili na prijemu i ukazali da postoje veliki problemi u funkcionisanju ovih institucija, naročito u dijelu smještajnih objekata i broja stručnih kadrova koji tužiocima treba da pomognu u radu, što negativno utiče na njihovu efektivnost”, piše u saopštenju.

Abazović je, kako se navodi, konstatovao da su potrebe Tužilaštva u dijelu kapaciteta, kadra i finansijske podrške koju zahtijeva ta institucija nesrazmjerne onome što im se pruža i zaključio da će Vlada Crne Gore nastojati da pruži maksimalnu podršku u tom kontekstu, kako bi se tim pravosudnim organima omogućio nesmetan rad u borbi protiv kriminala i visoke korupcije.

„Građani Crne Gore su željni pravde i zato su očekivanja građana na veoma visokom nivou. Posebno me raduje činjenica da je sa vidljivim rezultatima u veoma kratkom periodu počelo rasti povjerenje javnosti u rad Vrhovnog i Specijalnog državnog tužilaštva. Vlada će pružati otvorenu podršku Tužilaštvu, rukovodstvu i državnim tužiocima, kao i ostalim nadležnim institucijama u nastavku obračuna sa kriminalnim grupama kako bi pravda zaživjela u punom kapacitetu“, kazao je Abazović.

Novović je zahvalio na upućenoj podršci i naveo da im je cilj da njihova djela govore umjesto njih, kao i da je značajno da javnost percipira Državno tužilaštvo kao organ koji je u potpunosti posvećen pravdi i zaštiti pravne države, navodi se u saopštenju.

“Sagovornici su se saglasili da se u narednom peruodu definišu konkretni koraci za unapređenje rada Državnog tužilaštva u kontekstu problema koji su predočeni na sastanku.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BZekovic
05.05.2022-12:24 12:24

U pravu ste gospođo Jovanović i gospodine Novoviću, Vaša djela govoriće o Vašem radu. Ali ne vidim potrebu da se zahvaljujete Premjeru za njegovu obećanu podršku. On, koji je u procesuiranju “KRUPNE RIBE” vido strašan uspjeh VDT, ne bi trebalo biti ponosan na učinak “SITNIH RIBA” iz Policije i Srpske pravoslavne crkve, koji su prema javno izloženim saznanjima nosioci najstravičnijeg kriminala i zločina prema građanima. Gospodin Abazović jes sad Premijer, ali se u prijthodnoj Vladi isticao po dužnosti petljao žestoko u poslove VDT i SDT na ne baš “zakonski” način. Podsjetiću Vas na stravićan pitisak koji je Abazović vršio na… Pročitaj više »