Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović-Popa: EU glavni partner nove vlasti, Crna Gora što prije da završi reforme

Kako je saopšteno iz URE, Abazović je rekao da je zadovoljan zbog ukupne saradnje Crne Gore sa predstavnicima EU i zahvalio se bivšem ambasadoru Aivu Oravu na svemu šta je uradio za demokratske procese u Crnoj Gori, a nova ambasadorka Evropske unije istakla je da nova Vlada može očekivati snažnu podršku u evropskim partnerima i da se raduju budućoj saradnji

Najveći prioritet nove Vlade mora biti nikada odlučniji nastavak evropskih integracija, kako bi Crna Gora u najkraćem mogućem roku završila neophodne reforme i postala članica Evropske unije. URA će, kao snažan evropski partner, ostati u potpunosti dosljedna tom cilju, a posebno zatvaranju poglavlja 23 i 24, koja se tiču reforme pravosuđa i borbe protiv korupcije, rekao je predsjednik Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović koji se juče, zajedno sa predsjednikom podgoričkog odbora URE Lukom Rakčevićem, sastao sa novom ambasadorkom EU u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

foto URA

Kako je saopšteno iz URE, Abazović je rekao da je zadovoljan zbog ukupne saradnje Crne Gore sa predstavnicima EU i zahvalio se bivšem ambasadoru Aivu Oravu na svemu šta je uradio za demokratske procese u Crnoj Gori, a nova ambasadorka Evropske unije istakla je da nova Vlada može očekivati snažnu podršku u evropskim partnerima i da se raduju budućoj saradnji.

“EU prati proces formiranja nove Vlade, spremna za još snažniju saradnju na evropskom putu Crne Gore. U tom smislu, EU nudi svoje kapacitete, a posebno ekspertske, kako bi Crna Gora u što kraćem roku i što efikasnije zatvorila preostala poglavlja i zaokružila integracioni proces”, ukazala je Popa.

Abazović je istakao da je uvjeren da će nova Vlada Crne Gore, oslobođena svih tegova koje je prošla Vlada imala, u mnogo kraćem roku i sa mnogo više efikasnosti “izvršiti sve neophodne reforme na evropskom putu Crne Gore“.

“Tu prije svega mislim na reformu pravosuđa i snažnu borbu protiv korupcije i kriminala, kao i na donošenje dva važna zakona – o porijeklu imovine i o lustraciji. To prethodna Vlada nije mogla, niti htjela da radi, a to su najvažniji preduslovi institucionalnog ozdravljenja Crne Gore i njenih evropskih integracija. EU će u nama imati snažnog partnera, na duže staze, a mi ćemo uraditi sve šta bude u našoj moći da Crna Gora u što kraćem roku pristupi porodici evropskih država”, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve