Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Policija na Cetinju postupala profesionalno i efikasno

Abazović je rekao da je sjednica Biroa održana danas, i da je konačno izjašnjavanje o Izvještaju odloženo do dolaska predsjednika Komisije Dragana Ivanovića koji je, kako je naveo, opravdano odsutan

Policija je tokom dešavanja na Cetinju 4. i 5. septembra postupala profesionalno i efikasno, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, navodeći da je to konstatovano i u izvještaju koji je sačinila Komisija Vladinog Biroa za operativnu koordinaciju bezbjednosnih službi (BOK).

Abazović je rekao da je sjednica Biroa održana danas, i da je konačno izjašnjavanje o Izvještaju odloženo do dolaska predsjednika Komisije Dragana Ivanovića koji je, kako je naveo, opravdano odsutan.

– Čim uspostavimo termin koji svima odgovara, mi ćemo podijeliti neka svoja razmišljanja i BOK će dati onda zaključke, svoje komentare na konačni izvještaj – kazao je Abazović novinarima nakon konferecije povodom potpisivanja ugovora sa hotelom Mediteran.

Abazović je rekao da je na sjednici preovladao stav da u izvještaju nije dovoljno potencirana uloga državnog tužilaštva u potencijalnom suzbijanju rizika za dešavanje na Cetinju 4. i 5. septembra.

– Siguran sam da će to biti glavni komentar nakon što se mi i zvanično izjasnimo, i vjerujem da će i Komisija to prihvatiti. Možda je to nešto što je promaklo, ali to je jako važna činjenica vezana za aktivnosti državnog tužilaštva u susret i tokom dešavanja na Cetinju – kazao je Abazović.

On je rekao da je Izvještaj pročitao u ponedjeljak, i da je taj dokument „naravno tajan“.

– Međutim, nijesu tu neki segmenti da neko pravi konspiracije da su izrečene neke stvari koje već nijesu manje ili više poznate javnosti – dodao je Abazović.

Prema njegovim riječima, BOK treba da daje profesionalan pogled na sve, a kako će to neko kasnije željeti da iskoristi, nije pitanje za Biro.

– Vjerovatno će svako imati neki komentar, govorim iz političkog dijela, ali to nije ambicija BOK-a – kazao je Abazović.

Kako je naveo, ambicija Biroa je da se ima kvalitetan i vjerodostojan izvještaj, koji će proslijediti Vijeću za nacionalnu bezbjednost, koje ga nakon toga može proslijediti Vladi.

– Što se mene lično tiče, a to je konstatovano i u Izvještaju, postupci policije su bili profesionalni i efikasni. Uspjeli smo da sačuvamo javni red, građanski mir, i nakon veoma stresne i bezbjedonosno vrlo složene situacije nijesmo imali konflikt u produženom trajanju, nego je sve završeno toga dana – naveo je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve