Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Podrška Vlade u rješavanju prostornih kapaciteta Tužilaštva

Tokom sastanka, kako je navedeno u saopštenju, govorilo se i o obezbjeđivanju sredstava i dinamici prilagođavanja ustupljene zgrade, kao i rješavanju drugih tekućih problema u funkcionisanju rada Tužilaštva koji se tiču administrativnih i prostornih nedostataka

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović posjetio je danas prostorije VDT i SDT, gdje je razgovarao sa vršiteljkom dužnosti vrhovne državne tužilteljke Majom Jovanović i glavnim specijalnim tužiocem Vladimirom Novovićem sa ciljem razmatranja mogućnosti najskorije realizacije Informacije o ustupanju Stare zgrade Vlade državnom tužilaštvom – navedeno je u saopštenju.

Tokom sastanka, kako je navedeno u saopštenju, govorilo se i o obezbjeđivanju sredstava i dinamici prilagođavanja ustupljene zgrade, kao i rješavanju drugih tekućih problema u funkcionisanju rada Tužilaštva koji se tiču administrativnih i prostornih nedostataka.

– Abazović je upoznat sa mogućnošću da se adaptacija Stare zgrade Vlade vrši uz novčanu pomoć međunarodnih partnera – kazali su iz Kabineta premijera u tehničkom mandatu.

Upoznat je i sa radnim sporazumom o saradnji Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužioca (European Public Prosecutor's Office – EPPO) na čelu sa Laurom Koveši.

– Ovaj sporazum sa Evropskim javnim tužiocem predstavlja veliko priznanje dosadašnjim rezultatima novog rukovodstva Tužilaštva i podsticaj za uspješni nastavak borbe protiv svih oblika kriminaliteta. Vlada će nastaviti da pruža punu podršku Tužilaštvu u narednom periodu, sa posebnim fokusom na poboljšanje uslova rada i tehničke opremljenosti tužilačke organizacije – navedeno je u saopštenju.

Iz SDT-a su ranije kazali da se na sastanku, koji je ranije planiran,  razgovaralo o dinamici i načinu rješavanja problema smještajnih i administrativno-tehničkih kapaciteta državnog tužilaštva Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje Antene M, nakon sastanku, kom svojstvu je bio u SDT-u odgovorio je: “Radimo državne poslove”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jurica
05.10.2022-13:25 13:25

Dritane care!