Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

SPREMAN ZA VELEIZDAJU Abazović: Početkom avgusta može se očekivati potpisivanje Temeljnog ugovora

Ovim je potvrđeno pisanje portala Aktuelno da Abazović namjerava uskoro da potpiše ugovor sa takozvanom SPC, bez obzira na posljedice koje bi to moglo da ostavi

Premijer Dritan Abazović kazao je, komenatrišući izjavu mitropolita Crkve Srbije Joanikija da nijesu prihvatljive izmjene ugovora sa SPC, da je Vlada izabrala da ima inkluzivnu priču vezano za temeljni ugovor. Rekao je da se potpisivanje ugovora može očekivati početkom avgusta.

”Svako brani svoje svoje stavove i svoje interese”, rekao je Abazović novinarima nakon postavljanja kamena temeljca za Kliniku za mentalno zdravlje u Podgorici.

Premijer je rekao da nikakve novitete nije čuo vezano za komentare na temeljni ugovor.

”Nakon što se zatvori ovaj proces dostavljanja mišljenja, možemo očekivati potpisivanje početkom avgusta. Nijesmo dogovorili datum, ali to je proces koji je doveden do kraja”, naglasio je Abazović.

On ističe da ne stoji priča da taj dokument nije usklađen sa Ustavom i zakonima Crne Gore.

On je poručio da svi treba da rade na afirmisanju dobronamjernih poruka, te da se suprotstavlja svemu što to nije.

”Vrlo sam kritičan prema bilo kome ko nije na fonu pomirenja i stvaranja građanskog društva i kosmopolitske svijesti”, poručio je on.

Komentarišući izjavu predsjednika države Mila Đukanovića da će o potezima Abazovića suditi birači, sudovi i istorija, Abazović je rekao da su Đukanoviću njemu već presudili birači.

”Za sudove i istoriju mora da se sačeka. Ja sam spreman, jesu li ostali nijesam siguran. Nije do temeljnog ugovora, do pravde je, ali istorija će suditi”, poručio je Abazović.

Kompletnu izjavu Abazovića pogledajte ispod.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
28.07.2022-10:49 10:49

Ovog kriminalca-antidrzavnika treba uhapsiti! Dje nam je vojska..Konjevicu?Zasto ne branite CG..i Crnogorce..ili cekate genocid drzave CG..na celo ovog kriminalca albanca..i popa Micovica..

Tara
28.07.2022-10:53 10:53

Kako manipulise i laze..650 manastira i crkava..predaje tudjoj zemlji nasledstvo Crnogoraca..i nase drzave CG..Zasto se ovaj terorista ne uhapsi???