Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović-Plugčijeva: Bugarska želi da pomogne Crnoj Gori u procesu vakcinacije

Potpredsjednik Vlade je naveo da Bugarska sa svojim iskustvima može biti od velike pomoći Crnoj Gori na putu evropskih integracija

Bugarska želi da pomogne Crnoj Gori u procesu vakcinacije građana i poboljšanju zdravstvene krize, uzrokovane virusom COVID-19, kazala je ambasadorka Bugarske Meglena Plugčijeva tokom današnjeg sastanka sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je govorio o dosadašnjim aktivnostima Vlade, kao i o prioritetima u budućim aktivnostima.

“Abazović je kazao da su u prethodna dva mjeseca u fokusu interesovanja bili borba protiv korupcije i kriminala, te zloupotrebe službenog položaja od strane više javnih funkcionera”, navode.

Potpredsjednik Vlade je naveo da Bugarska sa svojim iskustvima može biti od velike pomoći Crnoj Gori na putu evropskih integracija.

“Uz to, Abazović je kazao da Crna Gora i Bugarska imaju tradicionalno odlične veze i dobru bilateralnu saradnju, te da treba nastaviti u istom pravcu”, dodaju u kabinetu potpredsjednika Vlade.

Plugčijeva je navela da Crna Gora od Bugarske ima potpunu podršku i da u tom smislu treba intezivirati saradnju.

“Ambasadorka je kazala da Bugarska i Crna Gora imaju slične probleme, te da je razumijevanje suštine tih problema od velike važnosti u savjetovanju partnera na putu evropskih integracija”, ističu u Abazovićevom kabinetu.

Plugčijeva je istakla i da je Bugarska u posljednje dvije godine u Crnoj Gori organizovala i finansirala pet projekata, a većina njih imala je za cilj podršku zdravstvenom sistemu u borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom.

“Na sastanku potpredsjednika Abazovića i ambasadorke Plugčijeve razgovaralo se i o trenutnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori, zdravstvenoj situaciji i vakcinaciji stanovištva, regionalnim problemom sa nacionalizmom, razvojnim šansama Crne Gore i lakšem pristupu korišćenja sredstava iz EU fondova”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve