Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović-Perović: Izbori nemaju smisla ako ne budu slobodni

Iz URA-e kažu da postojeća atmosfera unutaropozicionih svađa pogoduje jedino DPS-u i da je zadnji trenutak da se stane na kraj sa takvom praksom i za trezvenim ponašanjem jer građani hoće dogovor

Jedan od lidera pokreta “Odupri se“ Džemal Perović, sastao se sa liderom Građanskog pokreta URA Dritanom Abazovićem sa kojim je razmotrio trenutnu političku situaciju i poziciju u kojoj se nalaze opozicione partije u svjetlu formiranja novog odbora za reformu izbornog zakonodavstva.

Sa sastanka Perovića i Abazovića

Iz URA-e kažu da postojeća atmosfera unutaropozicionih svađa pogoduje jedino DPS-u i da je zadnji trenutak da se stane na kraj sa takvom praksom i za trezvenim ponašanjem jer građani hoće dogovor.

“Izborni sistem u Crnoj Gori mora doživjeti korjenitu reformu jer sa instuticijama poput Agencije za sprječavanje korupcije, Vrhovnog i specijalnog državnog tužilaštva, Radiotelevizijom Crne Gore, Državnom izbornom komisijom i mnogim drugim nema govora o slobodnim i fer izborima“, poručili su Abazović i Perović sa sastanka.

Iz Građanskog pokreta URA su saopštili i da je ta partija ostala privržena Sporazumu za budućnost na koji su stavili potpis pred preko 20 hiljada građana i da ih to dodatno obavezuje na odgovornost.

Iz URE zaključuju i da su Abazović i Perović na sastanku bili jednoglasni u poruci da nema svrhe učestvovati u izborima ako oni ne budu slobodni i ako u međuvremenu ne dođe do korjenitih reforma postojećih izbornih uslova i Vlade građanskog jedinstva, shodno Sporazumu, najkasnije do 1.decembra 2019. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve