Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Ova Vlada je završila svoju misiju, prvo bih razgovarao sa DF-om

''Sada imamo izbor- moramo se odlučiti između tri opcije- manjinska vlada, tehnička vlada ili izbori'', kazao je on

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da je u ovom trenutku Vlada Zdravka Krivokapića završila svoju misiju.

– U ovom trenurku mogu da kažem da je Vlada završila svoju misiju i da ćemo morati da izaberemo između koncepta manjinske, tehničke vlade ili da se skrati mandat Skupštini – rekao je Abazović u emisiji “Okvir” na RTCG-u.

On je rekao da treba prvo razgovarati sa Demokratskim frontom (DF), nezavisno o kom konceptu treba razgovarati.

– A onda sa svima ostalima. Mi smo samo ponudili jedno od rješenja, jedna solucija je da imamo manjinsku vladu, jedna je tehnička i ni u jednoj parlamentarna većina nije isključena – dodao je Abazović.

On je poručio da nikoga nije izdao i da to nikada neće uraditi.

– Odluke donosimo autonomno i kako dolikuje partijama koje imaju stav. Povratka DPS-a neće biti, ljudi koji imaju stav da će se DPS vratiti na mala ili velika vrata – to se neće desiti – poručio je Abazović.

On je, kako je rekao, za razliku od premijera, više puta razgovarao sa predstavnicima parlamentarne većine.

– Pokušalo se, učinilo sve, sad se nudi jedan model – ko je rekao da njega treba prihvatiti? Ali ako neko misli da će vikom i galamom napraviti pritisak na Dritana Abazovića vara se – istakao je vicepremijer.

Abazović je rekao da je večeras razgovarao sa demonstrantima u Podgorici.

– Izborne volje bez naše koalicije nema, ali treba da zaključimo šta je izborna volja. Građani su željeli da se konačno pobijedi DPS, da se promijeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti, da se da gas u EU integracijama i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. “Milo ili Momir”, “Jesi li za Srbe ili Crnogorce” – ja taj političar nisam – naveo je Abazović.

Prema njegovim riječima, u manjinskoj vladi ima mjesta za Srbe.

– Ja sam htio da ih bude i u ovoj Vladi, to je pomirenje – naveo je Abazović.

On je naglasio da je Vlada željela da se ponaša kao privatna kompanija, ističući da je niz momenata dovelo do odluke da se podnese inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi Zdravka Krivokapića.

– Momenat koji mi je najviše zasmetao jeste što 31. jula nismo izglasali Tužilački savjet. Na tome treba zahvaliti Demokratama. To nas je dovelo do velike krize koja se desila 5. decembra na Cetinju. Premijer je odmah napao ministre, ja to nisam dozvolio – naveo je Abazović.

On je poručio da nije “najamni radnik” Zdravka Krivokapića.

– Mi kad smo birali ekspertsku vladu birali smo ljude koji su daleko od svake političke opcije. Ja sam jedini branio ovu Vladu, zato ona sada pada. Demokrate su je branile iz drugih interesa da se iza leđa drugih političkih opcija napravi nova sa kojima će Demokrate sarađivati – dodao je Abazović.

On je poručio da će svako ko je dobro radio posao ostati u novoj vladi.

– Nismo spremni da neko misli da naši mandati treba da idu tamo gdje je neko projektovao. Optužuju nas da ovo ima veze sa švercom kokaina. Da vam pojasnim stvari oko kokaina – nate ko je ljut kad padnu tovari kokaina? Samo oni čija je droga pala. Samo oni su nesrećni. Zašto neko sad to unosi u igru – dodao je Abazović.

Na pitanje ko napada bezbjednosno-obavještajni sektor, Abazović je rekao svako ko ga permanentno napada, “a napada ga Demokratska Crna Gora”.

– Oni svojim radnjama suzbijaju mogućnost da imamo veće rezultate u borbi protiv korupcije. Isto mislim i kad je u pitanju ubistvo Druška Jovanovića – naveo je Abazović.

Abazović je rekao i da sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem nije razgovarao od avgusta, poričući i da se sastao sa njim u Dubaiju.

On smatra da će Đukanović poći u političku penziju, a da će vrijeme pokazati je li u pravu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
22.01.2022-10:40 10:40

Opet mali umislio da je bitan, koristeći nesrećni momenat u kojem se nalazi Crna Gora.