Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović: Otvoreni Balkan ima privlačne elemente, napraviti funkcionalniju inicijativu

Abazović je rekao da nije protiv inicijativa, ali da postoji velika inflacija inicijativa i da se ne postiže suština. Smatra da treba povećati saradnju i uspostaviti relaksirajuće odnose

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović smatra da “Otvoreni Balkan” ima “neke privlačne elemente”, ali navodi potencijalno novu inicijativu između Crne Gore, Кosova i Bosne i Hercegovine, prenosi portal Reporteri.

Abazović je rekao da nije protiv inicijativa, ali da postoji velika inflacija inicijativa i da se ne postiže suština. Smatra da treba povećati saradnju i uspostaviti relaksirajuće odnose.

– Nemam ništa protiv inicijativa, ali mislim da imamo inflaciju inicijativa u kojima ne dostižemo ono što bi trebalo da bude suština – rekao je Abazović za RTV21.

Suština je, navodi potpredsjednik crnogorske vlade, naći oblike i modalitete kako unaprijediti saradnju čime će se, dodaje, stvoriti neki relaksiraniji odnosi nego što su trenutno u cijelom region.

– Tako da nisam siguran da ćemo, ako krenemo s dvije inicijative, pronaći taj modalitet, jer smo došli do rivalstva inicijativa. Mislim da to nije pravi način, ali moramo mu dati šansu. Mislim da bi trebalo napraviti inicijativu koja bi bila funkcionalna i stvorila mogućnosti da saradnja postane konkretna – rekao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve