Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović okreće novi list prema Srbiji: Izručite Marovića u cilju stvaranja boljih odnosa, Leposavić: DHL-om smo poslali molbu

Abazović je rekao da Vlada sa ministrom pravde Vladimirom Leposavićem, danas obnavlja zahtjev za izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je da Vlada sa ministrom pravde Vladimirom Leposavićem, danas obnavlja zahtjev za izručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori.

”U cilju stvaranja što boljih odnosa i okretanja novog lista u odnosima sa Srbijom smatramo da je kao zahtjev građana zaista opravdan za izručenje čovjeka koji je personifikacija organizovanog kriminala. Zaista je neopravdano i krajnje kompromitujuće da je gospodin Marović, koji je priznao da je bio na čelu organizovane kriminalne grupe u CG, sada slobodno šeta drugom državom, a da njegov sin obavlja neke aktivnosti u biznisu”, rekao je Abazović na pres konferenciji.

Ministar pravde Vladimir Leposavić kazao je da su DHL-om uputili molbu za izručenje Svetozara Marovića nadležnom državnom organu Republike Srbije.

”Već je jedna molba za izručenje poslata, poslije te molbe postojale su dvije urgencije. Nije u praksi međunarodnih odnosa uobičajno da se molba u roku od godine dana ponavlja, ali nije ni uobičajno da susjedna država ne odgovori službenim putem na sam zahtjev. Pošto se to do sada nije desilo, mi ponavljamo ovu molbu, što je dozvoljeno”, rekao je Leposavić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
28.12.2020-11:42 11:42

Lopove u zatvor