Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović od danas u radnoj posjeti BiH, u nedjelju u Potočarima

Potpredsjednik Vlade Crne Gore će prisustvovati 11. jula komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović od danas boravi u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, gdje će učestovati na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, ali i imati više bilateralnih susreta sa tamošnjim državnim zvaničnima.

Abazović će biti jedan od učesnika panel diskusije na Samitu o demokratiji u Jugoistočnoj Evropi, na temu “Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Istorijski revizionizam i poricanje genocida”.

Tokom višednevnog boravka u Sarajevu, Abazović će imati zajednički sastanak sa članovima Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i sa predsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Denisom Zvizdićem.

Iz Vlade je najavljeno da će se Abazović sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, Biserom Turković, kao i ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Kako je ranije najavljeno, potpredsjednik Vlade Crne Gore Abazović će prisustvovati 11. jula komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Srebrenici. Uz potpredsjednika, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve