Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović o ponudi DF-a: Nemam ništa protiv da se revitalizuje prethodna većina

Premijer rekao da je u stalnoj neformalnoj komunikaciju sa pobjednicima parlamentarnih izbora 30. avgusta

Premijer Dritan Abazović kazao je u stalnoj neformalnoj ima komunikaciju sa pobjednicima parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine i da nema ništa protiv da to bude nova parlamentarna većina nakon 19. avgusta, kada na sjednici Skupštine bude inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

– Nisam odgovarao na upit Demokratskog fronta (DF), posebno na to da li može da se revitalizuje prethodna većina. Što se mene tiče – može. Što se mene tiče, spreman sam da vodim otvoreni dijalog sa svim političkim subjektima koji žele dobro Crnoj Gori. Smatram da to žele svi, izuzev par pojedinaca u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) i Socijaldemokratskoj partiji (SDP) koji ne žele dobro Crnoj Gori, već žeče da guraju zemlju u destabilizaciju isključivo zbog svojih finansijskih bizbis interesa – rekao je Abazović za TV Nova M.

Na pitanje da li vidi sebe kao premijera ako dođe do tog dogovora, Abazović je rekao da nema ništa, ali da su funkcije prolazne.

– Sve funkcije su vrlo promjenljive. Međutim, rekonstrukcija podrazumijeva da nećemo morati da tražiti novi mandat za nekoga. Nova Vlada bi značila traženje novog mandatara. Nisam siguran da bi trebalo praviti uslugu DPS-u i predsjedniku DPS-a damo mogućnost da on bira kome će dati mandat. Mislim da URA nije spremna da učestvuje u tome, ako neko želi aranžmane sa DPS-om nakon 19. avgusta, to je isto legitimna stvar. Mislim da je logičnije da DPS sa nekim od sadašnjih stranaka opozicije nađe zajednički jezik za izbore. Ne možemo se protiviti tome zato što je to legitimno u politici, ali da li je to logično, u kontekstu podnijete inicijative, po mom mišljenju nije – rekao je Abazović.

On nije siguran da će nakon 19. avgusta biti izglasano nepovjerenje njegovoj Vladi.

– Inicijativa je pokrenuta nakon što je potpisan temeljni ugovor sa SPC i DPS je bio decidan da će poništiti taj akt ako proneđe većinu u parlamentu. Ja nisam siguran da u parlamentu postoji većina poslanika koji žele da generišu mržnju u odnosu na vjernike SPC. Smatram jako važnim da se to pitanje zatvorilo bez posljedica. Što god bude bio ishod 19. avgusta, nećemo odustati od krajnjeg cilja, a to je da se ova zemlja izbori sa korupcijom i organizovanim kriminalom i da ide ka Evropskoj uniji – rekao je Abazović.

Na pitanje hoće li podnijeti ostavku ukoliko ne bude izglasano nepovjerenje Vladi, Abazović je rekao da će ponuditi rekonstrukciju Vlade.

– Samim tim, nekim pojedincima neće biti više mjesto u Vladi, a oni koji budu željeli da rade na novoj agendi, da pomognu borbu protiv kriminala, evropski put Crne Gore i ekonomski oporavak, otvoriće se nova perpsektiva – naglasio je Abazović.

Abazović je ponovo odbio da saopšti na koga je mislio kada je rekao “da će portal M nestati kada se pred lice pravde privede jedna osoba”, ali će, kako je rekao, 19. avgusta u parlamentu iznijeti neke nove informacije.

– Vrijeme pred nama će pokazati mnoge procese u Crnoj Gori, i ja se zbog toga osjećam vrlo relaksirano svjestan da sam za svoju zemlju uradio prave stvari i da se za 100 dana Vlade napravilo čudo – rekao je Abazović.

Na pitanje očekuje li kvalifikovanu većinu za članove Sutskog savjeta iz redova uglednih pravnika, Abazović je rekao da će poslanici “Crno na bijelo” dati podršku kandidatima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinje
12.08.2022-20:49 20:49

DMOKTETE -KO JEDNOM PREVARI UVIJEK CE BITI PREVARANT- URA-POLAKO JUNACI -SPP-KOALICIJA-LIBERALI KALAC-PEROVIC SU IZJAVILI DA NECE IZDATI CRNOGORCE -TAKO DA  TVOJA URA IMA SAMO JEDNOG POSLANIKA SABERI TE SE KOLIKO IMATE U  PARLAMENTU BIT CE OCJENA KA ONAJ NA TAKMICENJU MATEMATIKE SA DVA POENA -! !!

COL
12.08.2022-22:23 22:23

Ako ta vlada ne bude imala barem četrdeset ministara biće tuče i bručenja po vascijeli dan…