Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Abazović o Otvorenom Balkanu: Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju

''Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju. Modaliteti koji nas vode ka tome, treba da budu predstavljeni  i mislim da poslije toga neće biti prepreka da se oni ''materijalizuju''''

Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju, kazao je premijer Crne Gore Dritan Abazović komentarišući inicijativu Otvoreni Balkan nakon sastanka u Beogradu sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Ponovio je da je njegovo lično mišljenje kao premijera “vrlo afirmativno vezano za Open Balkan”.

“Ta tema se u Crnoj Gori nije tretirala na način na koji zaslužuje. Ko god ima neki negativan stav, ne mislim da je to neprijateljski. Nema nikakve specijalne žurbe, ali isto tako svi prepoznajemo potrebu da unaprijedimo regionalnu saradnju. Modaliteti koji nas vode ka tome, treba da budu predstavljeni  i mislim da poslije toga neće biti prepreka da se oni “materijalizuju””, naglasio je Abazović.

Poručio je da treba pružiti “građanima i donosiocima odluka sve neophodne informacije”.

“Ne bih išao logikom da od toga treba praviti dodatnu temu, koja stvara neke razdore, govorim za crnogorsko društvo. Već, naprotiv, u otvorenom dijalogu krajnje demokratski postaviti stvari  onakve kakve jesu, pružiti građanima i donosiocima odluka sve neophodne informacije i na osnovu toga izvlačiti zaključke”, ocijenio je premijer.

Kao zaključak, nakon sastanaka u Beogradu Ohridu, bilateralnih susreta sa premijerima regiona, Abazović kaže da se “osjeća energija da svi želimo da krenemo drugačije i naprijed”.

“Ako svi težimo da budemo dio EU, onda malo treba unositi i evropskog duha. Mislim da je to jednostavno”, dodao je on.

Razumije, kaže, da ima ljudi koji žele da “čitav region zadrže u prošlosti”.

“Vjerujem da nove generacije političara to ne žele. Treba da sarađujemo, razvijamo biznis, olakšavamo. Svaki vid olakšanja građanima, da im se servisi brže pružaju, da su manja čekanja itd, trebaju da budu podržani. Vjerujem da region ide u tom smjeru. Da li tome Crna Gora može da da dodatno ubrzanje, lično mislim da može”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve