Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović o izboru šefa ANB-a: Kentera nije bio u odnosu ni sa jednom partijom, to mi je bilo dovoljno za odluku

Ocijenio je da će se komentari o imenovanjima sigurno nastaviti

Komentari u vezi sa izborom v.d. direktora ANB-a Sava Kentere ne treba Vladu da interesuju, rekao je premijer Dritan Abazović.

Ono što mu je bilo dovoljno da donese odluku o izboru v.d. direktora ANB-a jeste, kaže Abazović, to što Kentera nije bio u odnosu ni sa jednom partijom.

Ocijenio je da će se komentari o imenovanjima sigurno nastaviti.

“Biće još imenovanja i vjerujem da će komentari biti slični”, dodao je on.

Razmišljao se, kaže, između nekoliko kandidata za direktora ANB-a.

“Ono što znam, i što mi je bilo dovoljno za odluku jeste da Kentera nije bio u odnosu ni sa jednom partijom. Ima zavidnu karijeru u sektoru bezbjednosti, jer vidite šta se dešava u svim službama. Bio je dugogodošnji predsjednik Atlantskog savjeta, i ostvario je značajne međunarodne kontakte. To su bili dovoljni argumenti za mene”, rekao je Abazović.

Očekuje, kako kaže, da svi politički subjekti započnu dijalog.

“Afirmišem sve tužioce i nosioce funkcija da nastave na liniji snažne i beskompromisne borbe”

Odgovarajući na pitanje da li bi trebalo povećati obezbjeđenje glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću s obzirom na aktuelne afere, Abazović kaže da Novović “ima na raspolaganju sav državni aparat koji mu bude bio potreban”.

“Afirmišem, ne samo Novovića, nego sve druge tužioce i nosioce funkcija da nastave na liniji snažne i beskompromisne borbe. Da se ne plaše i pokažu drugi diskurs u odnosu na ono što je bio prethodnih perioda. Mislim da je njegova bezbjednost, kao i ljudi koji su involvirani u opasne procese, zadatak za Upravu policije i sektor koji se bavi štićenim ličnostima prilično zahtjevan”, rekao je Abazović.

Novović od Vlade može da zahtijeva, kaže premijer, ono što je u skladu sa Ustavom i zakonom.

“Nikoga ne možemo da optužujemo i hapsimo bez dokaza”

Komentarišući slučaj policijskih službenika Ljuba Milovića i Petra Lazovića, Abazović kaže da bez dokaza “nikoga ne možemo da optužujemo i hapsimo”.

“Policija će besprekorno postupati skladno naredbama državnog tužilaštva. Dok tih naredbi ne bude bilo, policija ne može da uradi nikakvu aktivnost koliko god to nekog od političara ili građana očekuje”, ukazuje Abazović.

Ponosan sam na ono što je uradio Europol, a to je postignuće, kaže Abazović, sektora bezbjednosti.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
06.05.2022-13:42 13:42

KENTARA SAVO !
sjajan izbor -potrefi ga DRITON !