Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović o akciji ANB: Uhapšeno je više osoba, njihova imena može otkriti jedino SDT

Kako kaže, s obzirom da je akcija tajna, ne može da kaže ko su uhapšeni te da oni pokušavaju da ubrzaju ruku pravde

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović komenentarisao je današnju akciju ANB-a i SDT-a kojom je obuhvaćeno više osoba koje se sumnjiće za špijunažu. On je saopštio da je  uhapšeno više osoba. Abazović je novinarima rekao da ne može saopštiti više detalja jer je akcija tajna. Na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva, a po naredbi Višeg suda u Podgoricu, policija vrši pretresanje stanova i drugih prostorija više građana, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i špijunaža.

“Jutros je uhapšeno više osoba, mislim uhapšeno dok oni odu kod tužioca, dok im se odredi pritvor, a ako im se odredi često to u Crnoj Gori izaziva diskusiju. U svakom slučaju rade se pretresi na više lokacija, međunarodni je karakter akcije. Vi znate da smo spremni da štitimo nacionalne interese Crne Gore”, kazao je Abazović.

Kako kaže, s obzirom da je akcija tajna, ne može da kaže ko su uhapšeni te da oni pokušavaju da ubrzaju ruku pravde.

“Ne mogu otkriti imena jutros uhapšenih osoba, jer jedina adresa koja može otkriti tu informaciju je Specijalno državno tužilaštvo”, istakao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li njegova posjeta SAD-a ima neke veze sa jutrošnjim hapšenjima kazao da ni o tome ne može o tome govoriti.

“Jedino mogu reći da je moja posjeta bila veoma uspješna i da će biti pozitivna po vladavinu prava u Crnoj Gori”, kaže Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
29.09.2022-16:08 16:08

DrAbazoviću se ruka pravde sve bčoža i bliža. Ne može joj uteć nikako. A veća štetočina i prevarant nije izranjao iz zločinačke srpske okupatorske politike koju on sprovodi u Crnoj Gori.

KLEMENTINA
29.09.2022-20:56 20:56

O T K A D on nemože.