Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Istina vjerovatno u uređajima koji su oduzeti Do Kvonu prilikom hapšenja, kripto-zajednica pomagala određene političke subjekte

Premijer u tehničkom mandatu nakon sjednice Vijeća i rasprave o pismu Do Kvona

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je da ne razumije reakcije lidera Pokreta “Evropa sad” Milojka Spajića jer niti zna ko je Korejanac, niti ga je u životu sreo.

”Za razliku od Spajića. Niti sam tražio da mi šalje ikakvo pismo. U momentu kad smatram da je nešto važno a tiče se države, ne tvrdim da su istinite ili neistinite. Moja je obaveza bila da ove ljude obavijestim o tome. Meni je žao ako su u PES-u percipirali to na taj način”, rekao je on.

Poručio je da ta rasprava ide nakon održavanja parlamentarnih izbora.

”Ne želim da nosim teret za stvar koja nije moja”, dodao je on.

Rekao je da sada postoje indicije i da je potreban ujednačen princip.

”Mi nijesmo htjeli da nešto što smo dobili od čovjeka kojeg nikad nijesmo vidjeli da to bude predmet neke političke trgovine”, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović nakon sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost a na kojem su govorili o pismu koje im je dostavio “kralj kriptovaluta” Do Kvon.

Abazović je poručio da je interes da se utvrde sve činjenice.

Osvrnuvši se na to što je više elektronskih uređaja Do Kvona u CB Podgorica, on je rekao da u uređajima leži istina koja može da ide u bilo kojem pravcu.

Rekao je da postoji nelegalni kriptomat i postoji sumnja da je na području Opštine Tivat.

”,Više lica je identifikovano, vidjećemo šta će biti aktivnosti. Sektor za borbu protiv kriminala će preuzeti aktivnosti”, dodao je on.

Knežević: Pismo da se uputi Milatoviću

Predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu, član Vijeća za nacionalnu bezbjednost Milan Knežević, kazao je da je na sjednici Vijeća pročitano pismo Do Kvona u kojem objašnjava prirodu odnosa sa predsjednikom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem. Pismo je, kako je rekao Knežević, upućeno premijeru Dritanu Abazoviću, ministru pravde Marku Kovaču i glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

Zaključak sjednice je, kaže Knežević, da se pismo Do Kvona uputi i predsjedniku države Jakovu Milatoviću.

Knežević je saopštio da se Do Kvon srijetao sa Spajićem kad je ušao u Crnu Goru, a dok se nalazio na crvenoj Interpolovoj potjernici.

– Bio sam u pravu, postoje laptopovi i telefoni koji su bili u Centru bezbjednosti, a trenutno su kod Suzane Mugoše. Ona je adresa za dalje postupanje za ono što Do Kvon tvrdi u pismu – istakao je Knežević.

On je poručio da njegova koalicija “Za budućnost Crne Gore” nema nikakve veze sa ovom aferom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
klementina
07.06.2023-13:26 13:26

Bilo bi dobro da se vidi ko je i zašto pomogao tebe i kome ti vraćaš dugove. Možda se RUKA PRAVDE R E S T A R T U J E.