Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Nijesam protiv rekonstrukcije Vlade, ali jesam protiv sistema švedskog stola

Abazović je kazao da evropske integracije ne treba da posmatramo kao pritisak Brisela, nego kao rad na sebi za dobro svih građana

Država ne može napredovati u drugim poglavljima ukoliko se ne ispune mjerila u Poglavlja 23 i 24, poručila je šefica Delegacije Evropske unije u Podgorici Oana Kristina Popa, na panel debati na temu „Kako do ispunjenja obaveza u poglavljima 23 i 24“.

“Mi smo svjesni da postoji nezadovoljstvo kad je u pitanju dinamika pristupanja EU, pretpostavljam da je odgovor na vaše pitanje zašto Crna Gora ni nakon 10 godina pregovora nije dio EU, leži u izvještajima u napretka u kojima je sve jasno naglašeno”, dodaje Popa.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, odgovarajući na pitanje da li misli da Crna Gora može biti članica EU do 2025. godine, kaže da je to jako ambiciozan plan.

“Mislim da treba da budemo posvećeni integracijama, da sve kapacitete usmjerimo ka tome. Stojim na tom pogledu koji dijeli ogromna većina građana Crne Gore. Najvažnija stvar je isporučuvanje rezultata. To je manjkalo u prethodnom periodu. Zakoni nisu bili loši, ali je bila loša primjena”, kazao je Abazović.

Dodao je da bi bilo arogantno reći da do 2025.godine možemo biti članica EU.

“Ali mislim da do 2025. možemo puno da uradimo u poglavljima 23, 24 i 27”, rekao je Abazović.

On je kazao da evropske integracije ne treba da posmatramo kao pritisak Brisela, nego kao rad na sebi za dobro svih građana.

“Vlada Crne Gore mora da radi ono što je do nas, da budemo maksimalno posvećeni i usmjerimo sve kapacitete u tom pravcu. Najbitnije je da isporučimo rezultate u oblastima 23 i 24 jer je to manjkalo u prethodnom periodu”, kazao je Abazović.

 

Abazović: Nemam ništa protiv rekonstrukcije Vlade

Abazović je poručio da nema ništa protiv rekonstrukcije i unapređenja rada Vlade, ali je “protiv toga da bilo koji politički subjekt nametne samo ono što samo njemu odgovora”.

Rekonstrukcija Vlade je, kako kaže Abazović, političko pitanje.

„Nijesam protiv da se unaprijedi, mislim da ima mnogo prostora da bi i Vlada mnoge stvari mnogla da radi na bolji način. Za moj ukus nije dovoljno dinamičan reformski put“, dodaje on.

Međutim, ističe, protiv je sistema švedskog stola.

„Da bilo koji politički subjekt nametne samo ono što samo njemu odgovora. Protiv sam toga. Jesam za dijalog i pronalaženje boljih rješenja za poboljšanje opšte efikasnosti, nemam ništa protiv“, kazao je Abzaović.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve