Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović negirao da je Vlada čestitala Dan Republike Srpske

On je dodao da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije

Ne stišavaju se reakcije iz Bosne i Hercegovine nakon što je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović nezvanično čestitao neustavni Dan RS. Dio bh. političara od Krivokapića traži izvinjenje, a potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović odgovara da poštuje institucije Bosne i Hercegovine.

”Da budem vrlo, vrlo eksplicitan. Mislim da Vlada Crne Gore nije trebalo da čestita i ona nije zvanično čestitala Dan RS. Za nas postoji Dan Republike Bosne i Hercegovine, poštujući sve ono što su međunarodna načela i što je jednostavno neka uobičajena praksa dobrosusjedskih odnosa, ali generalno i međunarodne politike”, rekao je Abazović.

On je dodao da se u tom slučaju bespotrebno dižu tenzije.

”Ne razumijem potrebu da stalno stvaramo neprijateljstva umjesto da naša politika dvije zemlje, ali generalno i regiona, bude pomiriteljska. Mi moramo da shvatimo da živimo u zemljama koje su imale vrlo tragičnu prošlost, i to u bliskoj istoriji, i da ne možemo sve naše frustracije koje postoje tek tako eliminisati. Ali ono što možemo da uradimo jeste da ponekad, ako je potrebno, i progledamo kroz prste”, poručio je vicepremijer.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
12.01.2021-22:04 22:04

Politika AV MIROPLAČIVOG. Prvo zapali vatru pa se onda čudi kako je neko drugi zbog toga ljut. A onda pozivaju na mir jer su oni samo za mir. Ovi drugi pale vatru a oni vatru nijesu ni viđeli.

srbo
12.01.2021-23:02 23:02

Pusti to vise o cestitki – nego dje ona cast od 21 milion trebamo li znat kome ste ih podijelili – nocas na TV VIJESTI sva VASA Srpska VLADA prikaza na racun po 300 000 EURA bez uvida bankovnih racuna !