Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović demantovao Ramu: Ne pridružujemo se Otvorenom Balkanu

''Ne idemo u Ohrid da se pridružimo Otvorenom Balkanu već da, zajedno sa EU partnerima i NATO saveznicima, iskažemo odnos prema jednoj regionalnoj inicijativi kako bi na kraju dana imali više razumijevanja i bolju saradnju'' kazao je Abazović na mreži Telegram. Nakon ove izajve Abazovića, jasno je da je Rama očigledno želio da izvrši pritisak, da bi pokušao da spasi ovaj propali velikodržavni projekat koji osim premijera Albanije, promoviše još srpski predsjednik Aleksandar Vučić

Premijer Crne Gore Dritan Abazović kazao je da ne ide u Ohrid kako bi se pridružio inicijativi Otvoreni Balkan, već da sa EU i NATO partnerima iskaže odnos prema tom projektu.

Abazović je to saopštio nakon što je predsjednik Vlade Albanije Edi Rama sinoć napisao na Facebook-u da crnogorski premijer Dritan Abazović “danas zvanično uvodi Crnu Goru u ‘Otvoreni Balkan'”.

“Ne idemo u Ohrid da se pridružimo Otvorenom Balkanu već da, zajedno sa EU partnerima i NATO saveznicima, iskažemo odnos prema jednoj regionalnoj inicijativi kako bi na kraju dana imali više razumijevanja i bolju saradnju” kazao je Abazović na mreži Telegram.

Nakon ove izajve Abazovića, jasno je da je Rama očigledno želio da izvrši pritisak, da bi pokušao da spasi ovaj propali velikodržavni projekat koji osim premijera Albanije, promoviše još srpski predsjednik Aleksandar Vučić. 

O pozadini potpune propasti velikodržavnog projekta Otvoreni Balkan, portal Aktuelno će pisati narednih dana.

Dritan Abazović/ foto: Telegram

Rama je na Facebook-u objavio fotografiju sa Abazovićem i američkim ambasadorom u Srbiji Kristoferom Hilom.

Podsjećamo, Abazović boravi u Ohridu gdje se održava samit regionalne inicijative “Otvoreni Balkan”.

“Uživajući u kafi po dolasku u Ohrid, sa premijerom Dritanom Abazovićem, koji danas zvanično uvodi Crnu Goru u Otvoreni Balkan, kao i sa ambasadorom SAD-a u Srbiji Krisom Hilom, koji je dugogodišnji prijatelj Albanije i Albanaca, ali takođe nepokolebljivi zagovornik Otvorenog Balkana”, napisao je Rama na Facebook-u.

Portal Aktuelno već je pisao kako je Zapad, (odnosno američka administracija) stavio tačku na velikodržavni projekat ”Otvoreni Balkan”, koji sad gura srpski predsjednik Aleksandar Vučić, zvanično još uvijek uz podršku Abazovića.

Interesantno je da Abazović zvanično podržava ovaj propali projekat, iako je i njemu veoma bliska, predstavnica Evropske zelene partije u Evropskom parlamentu Viola fon Kramon ocijenila je kako je inicijativa Otvoreni Balkan “opasna”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
08.06.2022-12:59 12:59

Vase rijeci su vrijedne kao jedna velika nula, lazi,prevare! FUJ!

ana
08.06.2022-13:21 13:21

napisi zasto je propali projekat

ana
08.06.2022-13:22 13:22

daje upitanju koka onda bi bio uspesan projeka

Nikola
09.06.2022-03:08 03:08
Reply to  ana

Mrs u skolu nepismeno govedo :)))))))

Freedom
08.06.2022-13:45 13:45

A ko može vjerovati ovom šarlatanu. Ne zna šta ga je snašlo od kad je izabran za premijera, a i prije kad je bio zamjenik Zdravku. Nije Država trafika pa da je tako vodiš i upravljas. Postoje nacionalni i državni interesi i na to se pristupa sa maksimumom pažnje i uz konsultacije svih kapaciteta i ljudskih resursa. CG je država i zna se koji nam je interes. EU i nista između.