Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Ne mogu NATO i EU biti paravan za naše nedemokratske procese

Abazović je kazao da stoje iza svega što su potpisali u sporazumu posle izbora, a premijer Zdravko Krivokapić će se kako je rekao sastati sa generalnim sekretarom NATO.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da smo mi jedina država koja do avgusta nije nikada promijenila vlast.

”To nijesu standardni NATO, a mi smo u savezu po tome bili crna ovca”, rekao je Abazović naTo Be Secure (2BS) Forumuu Podgorici, koji organizuje Atlantski savez Crne Gore.

On je kazao da stoje iza svega što su potpisali u sporazumu posle izbora, a premijer Zdravko Krivokapić će se kako je rekao sastati sa generalnim sekretarom NATO.

”To je potvrda jasnog opredeljenja Crne Gore i smjera da moramo biti članica Alijanse, ne zbog njih nego zbog nas. Mi smo mala država, locirani smo u regiji koja nije prepoznata po demokratskoj tradiciji, ali treba da to promijenimo. Ako se ponašamo na taj način imamo velike šanse da uspjemo bolje nego ostale zemlje u region”, dodao je on.

On je kazao da će svaki put kada dođe do promjene vlasti ona biti mirna.

”Niko ne očekuje da ova vlast ostane 30 godina. To će svaki put da se desi mnogo jednostanije, sa mnogo manje tenzija, i mnogo manje sa osjećajem da je neko pobijeđen a neko poražen. Ja mislim da smo kao društvo položili ispit za koji nisam vjerovato da možemo. Apelujem na sve da ako želimo da budemo dio demokratskog društva, da zaista taj neki zapadni koncept prihvatimo njašim ponašanjem, u našem javnom angažmanu”, kazao je Abazović.

Upitan zašto je bojkotovao sjednicu na kojoj se glasalo o NATO i da li bi danas uradio isto,rekao je da ne može NATO ili EU da bude paravan za naše nedemokratske procese.

”To je u suprotnosti sa vrijednostima o kojima vi pričate”, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
gagi
12.12.2020-16:34 16:34

Crna ovca si ti Abazovicu tj. crni brav ovciji kojemu soli daju novinski tajkuni Don Mikeli i govece sa krstenicom,a ti si dalje tu so proslijedio tvojim koalicionim “prijateljima Rukoljubu Krivokapicu i Plagijatoru Becicu,samo ne zaboravi da ti se “steze obruc ” od te iste druzine da ces se ubrzo o crnom jadu zabaviti.Posto si politikolog ti dobro znas da je politika velika k…a.