Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Crna Gora ima istorisjku šansu

Vlada optimizam, mislim da šansu moramo iskoristiti i zaista počinje ono što smo toliko željeli, a to je mijenjamo percepciju Crne Gore u Briselu i mijenamo percepciju vezano za cijeli Zapadni Balkan

“Crna Gora ima istorijsku šansu. Cilj je da razradimo politički dijalog, da pokažemo da on funkcioniše u praksi, da u narednom periodu donesemo dvije tri krucijalne odluke koje bi nas vodile ka završnim mjerilima, kazao je premijer Dritan Abazović nakon susreta u Briselu sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem i evropskim izvjestiocem Toninom Piculom.

Ta završna mjerila, kaže Abazović, možemo postiči tokom češkog predsjedavanja koje počinje u julu i trajaće do kraja ove godine.

“Dakle, ovo je period u kome svi treba da damo gas u evropskim integracijama i da ostvarimo konkretne rezultate. Od izutenog je značaja što smo pomenuli i evropski investicioni plan koji konačno treba oživjeti”, istakao je on.

Prema njegovim riječima radi se o planu koji bi mogao da pokrene velike infrastrukturne projekte u Crnoj Gori – jedan dio projekata se odnosi na energetiku, drugi na transport i na taj način zemlja bi zaista osjetila konkretene benefite i mnogo bolje povezivanje kako u energhetskom sektoru tako i u sektoru transporta.

“Vlada optimizam, mislim da šansu moramo iskoristiti i zaista počinje ono što smo toliko željeli, a to je mijenjamo percepciju Crne Gore u Briselu i mijenamo percepciju vezano za cijeli Zapadni Balkan”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
18.05.2022-16:09 16:09

Ovome prepakovanom kudravom pekinezeru pod HITNO treba angažovati nekoga da ga nauči da se pristojno ponaša.