Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

ABAZOVIĆ PRIZNAO DA JE SPREMAN NA IZDAJU U KORIST SS: ”Moja je želja da ova vlada potpiše temeljni ugovor”

Podsjetimo, glasovima većine poslanika koju je omogućila Abazovićeva URA, Skupština je usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti donesene po nalogu SS. Time je legalizovana pljačka crnogorskih svetinja i njihovo prepisivanje na okupatorsku, parapolitičku, subverzivnu, pseudoreligijsku tvorevinu.

Premijer Dritan Abazović kazao je, nakon što je danas otišao u manasir Ostrog da poljubi ruku svetosavskom okupatoru, da nema problem da obilazi i da se sastaje sa vjerskim poglavarima u vjerskim objektima. Priznao je da je spreman da potpiše izdajnički temeljni ugovor sa svetosavskom sektom (SS) koja se vodi pod akronimom SPC.

On je, nakon sastanka sa liderom svetosavske sekte (SS), takozvanim patrijarhom srpskim Porfirijem u Ostrogu i šefom crnogorske filijale SS takozvanim mitropolitom Joanikijem Nedostojnim Mićovićem, upitan o temeljnom ugovoru sa organizacijom koja se vodi pod akronimom SPC, rekao da ostaju pri ranijim stavovima.

– Kad je riječ o temeljnom ugovor ostajemo pri svojim stavovima ne postoji nikakva dramatizacija, obaveza države je da se to završi nadam se da će se završiti na najbolji mogući način kao sa drugim vjerskim zajednicama. Moja je želja da ova vlada stavi tačku na to – rekao je Abazović čime je stavio do znanja da je spreman da izda interese države u korist ove parareligijske organizacije.

Raduje se, kako je kazao, tome što Crna Gora ide putem nečega što on vidi kao ”pomirenje i pravdu”.

– Svako je dobrodošao, svi dobronamjerni. Politika vlade će biti takva prema svim dobronamjernim ljudima – rekao je Abazović.

Upitan je li primjereno da se premijer sekularne države sastaje u manastiru kazao je da nema problem da obilazi i vjerske objekte, budući da se, kako je naveo, trudi da bude premijer svih građana.

”Evo tebi ovaj papir i potpiši da mi daješ Crnu Goru kudravi. E da, Aca te pozdravlja i kaže da svratiš u Bokeljku. Ne obraćaj pažnju na nedostojnog, on je ikebana”

– Sve što je u Crnoj Gori je naše, zajedničko i treba da služi svima – rekao je Abazović.

Sa Abazovićem na sastanku sa Porfirijem i Joanikijem bili su i ministar pravde Marko Kovač i ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka.

Podsjećamo, današnji susuret u Ostrogu je održan na molbu Abazovića.

Najava da je spreman da potpiše temeljni ugovor sa SS je samo nastavak izdaje koju je omogućila partija Dritana Abazovića – URA nakon izbora 30. avgusta 2020. godine.

Izdajničku vlast je u noći između 28. na 29. decembar 2020. godine ozakonila pljačku crnogorske imovine u korist svetosavske sekte.

Taj datum ostaće sramnim slovima upisan u istoriji izdaje jer je Skupština Crne Gore, odnosno kako je javnost tada proglasila, “nova podgorička skupština”, glasovima tada novoizabrane većine koju je omogućila Abazovićeva URA, usvojila izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti donesene po nalogu SS. Time je legalizovana pljačka crnogorskih svetinja i njihovo prepisivanje na okupatorsku, parapolitičku, subverzivnu, pseudoreligijsku tvorevinu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
12.05.2022-15:14 15:14

Izgleda da je GLAVNI sastanak smatrao beznačajnim čim ih nije lično dočeka, niti ispratio, a ni riječ prozborio poslije razgovora. Tako uvijek prođu oni koji se nameću i dolaze mečki na pećinu, što bi rekli naši stari šuto doša šuto poša, pa sad neka sviraju uz duduk ili diple kako ote…

gagi
12.05.2022-20:39 20:39
Reply to  COL

Pa Abazdovica su “privukli”u Ostrog na saku SOLI kao BRAVA,a od tuda ga “ispratise” sa CAKTAROM/ZVONOM oko vrata kao OVNA,aj neka je sa srecom,a on mucenik “mrtav zadovoljan”sto je cjeliva Prla Pericu u “obraz”.

Ha20
12.05.2022-15:30 15:30

Efendijo mislim da ce se sve to i zavrsiti samo sa tvojom zeljom. Uzalud si krecio sa glavarima pedofilske sekte Joanikicem i Profiricem

Tara
12.05.2022-18:51 18:51

Mi nemamo drzavu..gledamo zlocin pred svojim ocima..ne da ovog izdajnika i spijuna..tudje drzave uhapsimo..vi gledate Crnogorci..kako nam jedna tudja srbijanska crkva..i albanac Dritan….ponizuje drzavu CG,,,

Stidme je kako ovaj zlocin ..po drugi put..posle 100 godina gledate..Nevidjeno..

Crno
12.05.2022-19:16 19:16

To se nece priznat NAJACA  PARTIJA  U CG-DPS je jedina CRNOGORSKA legitimna PARTIJA KOJA MIOZE POTPISAT I PRIZNAT BILO  KAKVO DRZAVNO CRNOGORSKO  PITANJE  !

gagi
12.05.2022-20:42 20:42
Reply to  Crno

Nema od potpisa NISTA tu je DPS koji se vratio na velika vrata,no teriijer iiz Ulcinja ide po onoj staroj “nada potonja umiire”e malo morgen Nemanja Abazdovicu.

ivan
12.05.2022-19:59 19:59

evo i Albanski srbi Bitanga i Đeka ljeka, prodaju i izdavaju CRNU GORU, BOJIM SE DA ĆE CRN TRAG ZA NJIMA OSTATI

gagi
12.05.2022-20:36 20:36

A “lijepe slike”nema sto. Da se digne rade Tomov,i da vidi sto sve sudi ova grupa niista ljudi.

Djole vlaŠina
12.05.2022-21:05 21:05

Vucic je nacisticki sizofrenicar