Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović nakon posjete SAD najavljuje: Očekuju nas iznenađenja, politička i ekonomska

''Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja, i politička i ekonomska, ali u svakom slučaju pozitivna za crnogorske građane''

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović saopštio je, po završetku susreta sa američkim zvaničnicima, da Crnu Goru u narednom periodu očekuju iznenađenja.

“Nakon sastanaka u Vašingtonu savezništvo SAD i Crne Gore je samo pojačano. progresivne snage su dobile otvorenu podršku. Čeka nas reformski put. Nema kompromisa sa korupcijom i organizovanim kriminalom. Ono što nas očekuje u narednom periodu su iznenađenja, i politička i ekonomska, ali u svakom slučaju pozitivna za crnogorske građane”, kazao je on i dodao da očekuje da Eskobar u narednom periodu posjeti Crnu Goru i tim potvrdi savezništvo između dvije zemlje.

Na svim sastancima u Vašingtonu, delegacija Crne Gore je dobila dvije jasne poruke, kaže šef diplomatije Đorđe Radulović i navodi da je jedna poruku podrške Vlada u nastijanju da očuva euroatlantski put države i postane naredne članica Evropske unije, a druga poruka je podrška svim progresivnim snagama koje se za to zalažu.

“Bez obzira na slobodnu konstataciju pojedinih medija, da Crna Gora nema povjerenje svog najvažnijeg saveza, partnera i prijatelja, samo naše prisustvo ovdje kazuje da postoji puno povjerenje između Crne Gore i Sjedinjenih Država”, ističe Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milena
21.10.2021-10:53 10:53

Znaci ,podrska progresivnim snagama,gdje su tu DF,demokrate,ti ,Abazovicu,koji nisi glasao za ulazak CG u NATO.,slabo ti ide da SAD prikazes kao podrsku ovoj vladi,,nesto ti obmane slabo idu,jedino ti je ovo tacno da ce biti iznenadjenja.

Anonim
21.10.2021-12:08 12:08

Samo vaše prisustvo kazuje da ste u velikom problemu. No, i treba da budete. Ali je žalosno da su građani i država sa vama u još većem