Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović nakon posjete Briselu: Crna Gora ima istorijsku šansu, prošlo je vrijeme nedodirljivih

Povodom Zakona o porijeklu imovine, Abazović je kazao da su zadovoljni što EK pozdravlja napore Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da zakon treba da bude podrška tome. Kazao je da će uskoro biti dorada tog zakona

Premijer Dritan Abazović nakon posjete Briselu rekao je da Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja pristupanja EU živ.

-Završen je sastanak sa predsjednicom Evropeske komisije. Zista mogu da kažem da smo izuzet zadovoljni….Osjeća se optimizan. Podjelili smo i razmišljanje i vezano za soprovođenje sanckija u Crnoj Gori, oko ekonomskih tema…Sada moramo da pokažemo da ono što smo govorili možemo da sprovodimo u djelo…I ako naš sistem donošenja odluka bude funkcionisao na ispravan način, Više sam nego siguran da postoji veliko raspoloženje i u Evropskoj komisiji i u Evropskom parlamentu da se to nekako nagradi. Crna Gora ima veliku šansu da pokaže da je proces proširenja živ…- kazao je između ostalog Abazović

Povodom Zakona o porijeklu imovine, Abazović je kazao da su zadovoljni što EK pozdravlja napore Crne Gore u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i da zakon treba da bude podrška tome. Kazao je da će uskoro biti dorada tog zakona.

-Kad je riječ o zlatnim pasošima, program će se završiti 31. decembra ove godine…Biće javna objava imena ljudi koji su dobili zlatni pasoš. Jako je važno da postoji jasan rok kada taj program završava.- kazao je Abazović između ostalog povodom pitanja o zlatnim pasošima.

Povodom navoda da je Vesna Medenica uticala na neke sudije rekao je da je vrijeme nedodirljivih u Crnoj Gori prošlo i da je taj postupak u toku. Ohrabrio je nadležne institucije da još hrabrije rade.

– Petar Lazović, to je pitanje koje opterećuje javnost ali nije za premijera. Bez naloga tužioca ne mogu se primjenjivati nikakve aktivnosti… Rekao sam, može da se odnosi na svaki slučaj, nedodirljivih nema… Isto tako moramo da znamo da ne možemo da se preplićemo u nadležnosti -kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve