Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Abazović: Na Zakon o slobodi vjeroisposvjesti stavljena tačka

Poslanički klub Crno na bijelo uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara.

Inicijativa za ocjenu ustavnosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti ima za cilj da stavi pečat na cijelu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negdje drugo, što bi oni rekli u Čačak, naveo je potpredsjednik Vlade i predsjednik pokreta URA, Dritan Abazović.

Poslanički klub Crno na bijelo uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara.

“Inicijativa ima za cilj da stavi pečat na cijelu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negdje drugo, što bi oni rekli u Čačak. To je i teoretski nemoguće, ali je dobro da i Ustavni sud, ovakav kakav je, da potvrdu toga. Naši poslanici su dva puta glasali za Zakon i smatramo da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i rješenje za naš pravni sistem”, navodi Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Župi.

Potpredsjednik Vlade i lider URE ističe da je na Zakon o slobodi vjeroispovjesti stavljena tačka.

“Doveli smo sve vjerske zajednice u ravnopravan položaj i tu je stavljena tačka. DPS kao politički davljenik, potpomognut i nekim drugim subjektima kojima smeta jaka URA kao istinska građanska opcija, pokušava jeftinim spinovima da napravi problem gdje ga nema. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i brobi protiv korupcije. Svi koji žele istinski građansku, evropsku i ekološku državu Crnu Goru. Idemo dalje, do pobjede u Nikšiću, a onda i u svim ostalim opštinama. Snažno i odlučno kao i na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine”, zaključuje Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rasko
07.03.2021-13:13 13:13

URA -Davite se nema vam spasa nije daleko 14 mart uvjerit cete se Necete nas prevariti Nikad za Nikad ! Upisat ce istorija CG 30 Avgust 2020 Cetnicka okupacija CG i Trajat ce koliko i LANSKI SNIJEG !