Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

VUČIĆEV POTRČKO U POTPUNOM LUDILU: Abazović na elektronskoj sjednici Vlade smijenio Kenteru

Ovo je po svemu sudeći vrhunac političkog, moguće i potpunog, ludila koje već mjesecima ispoljava potrčko srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, inače osumnjičeni saradnik BIA-e, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Abazović. 

Vlada je danas na elektronskoj sjednici, održanoj prije pola sata, na prijedlog kontroverznog premijera Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića većinom glasova smijenila direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Sava Kenteru.

Ovo je po svemu sudeći vrhunac političkog, moguće i potpunog, ludila koje već mjesecima ispoljava potrčko srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, inače osumnjičeni saradnik BIA-e Abazović. 

Podsjetimo, sumnja se da je Abazović sarađivao sa dugogodišnjim načelnikom uprave bezbjednosti i prvim operativcem srpske Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), Markom Parezanovićem, koji važi za glavnog ruskog čovjeka za Zapadni Balkan.

Kako je i sam priznao prilikom rasprave u Skupštini prije nekoliko mjeseci, Abazović se sastajao sa Parezanovićem, a osim toga imao je više  tajnih sastanaka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, i to još dok je bio na funkciji potpredsjednika vlade.

Sve ovo ide u prilog sumnjama da Abazović, sada već otvoreno, zastupa srpske i ruske interese u Crnoj Gori koju želi do kraja da destabilizuje i pretvori u teritoriju ”srpskog sveta”.

Sve za tebe Aco, samo kaži

Smjena Kentere dolazi nekoliko dana nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrenula istragu protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Za špijunažu u korist Rusije privedena su dvojica crnogorskih državljana, iz zemlje je protjerano 28 stranaca, uglavnom Rusa i jedan samoproklamovani srpski ambsador, a šest službenika ruske ambasade proglašeno je personama non grata. Moguće da je Abazović dobio signal od nalogodavaca da ovakve akcije ubuduće zaustavi smjenom Ketere.

Podsjetimo, Abazović je danas rekao da ima određene primjedbe na rad Agencije za nacionalnu bezbjednost kada je u pitanju posljednji slučaj šverca cigareta.

Rekao je da još čeka određene informacije, nakon kojih neki ljudi iz ANB, neće moći tu da ostanu.

Sa druge strane ministar odbrane u tehničkom mandatu Raško Konjević sinoć je gostujući na TVCG pohvalio rad ANB-a u posljednje vrijeme, akcentujući slučaj špijunaže.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
07.10.2022-15:42 15:42

Smjenio ga je premijer kome je skupstinska vecina izglasala nepovjerenje i koji je u tehnickom mandatu ! Smjenio ga je premijer koji je postavio svog prijatelja za glavnog inspektora u ANB, osudjivanog i sa dvije krivicne prijave za ozbiljna krivicna djela ! Smjenio ga je premijer ciji visoki partijski funkcioner je privodjen zbog krijumcarenja cigareta koje je ON zajedno sa njim javno pred kamerama navodno spaljivao u peci. A za koje se ispostavilo da je vrlo mali broj unisten, (700 od 5400 paketa). Smijenio ga je premijer za koga se osnovano sumnja da je u kontaktu sa jednom od mocnih… Pročitaj više »