Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović: Krivokapić je čestitao nezavisnost Kosova

Abazović tvrdi da je premijer Krivokapić čestitao nezavisnost putem državnog protokola, te poručio da se to može vidjeti

Potpredsjenik Vlade Dritan Abazović je za TV Klan Kosova kazao da je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić čestitao nezavisnost Kosova 17. februara.

“Čestitao sam ja, čestitao je i premijer, to je lako naći”, rekao je Abazović.

On je dodao kako nije htio da uđe ni u kakvu koaliciju nakon izbora niti da bude dio Vlade dok se ne potpiše sporazum koji je podrazumijevao da se neće dovoditi u pitanje nezavisnost Kosova.

Abazović tvrdi da je premijer Krivokapić čestitao nezavisnost putem državnog protokola, te poručio da se to može vidjeti.

Komentarišući to što je predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj prozvao premijera Krivokapića zbog toga što je izostala njegova čestitka za Dan nezavisnosti Kosova, Abazović kaže da je Đelošaj time napravio malo propagande, pitajući zašto nijeste čestitali, što niste uradili.

“Imam pitanje za Đeljošaja, zašto nije pitao predsjednika Mila Đukanovića zašto on nije javno objavio svoju čestitku. Prvi put što nije u Vladi, zašto nije to učinio, zar mu sad više nisu potrebne manjine kada je u opoziciji? To je pitanje koje treba da se postavi, a ne da se trudi da stvara neprijatelje tamo gdje ima pozitivnih i korektnih stvari”, ističe Abazović.

On kaže da ne ulazi u pitanje šta ko personalno misli o jednoj državi i koliko ima simpatije.

“To je nešto drugo, nemam ja iluzije jer mi živimo u državi u kojoj su ljudi veoma polarizovani, ne zbog Kosova nego zbog pitanja odnosa između Srba i Crnogoraca koja ovdje postoje, ali politika Vlade je politika koja želi da stvori što bolje odnose sa svim državama u regionu i da se trudimo da damo jedan doprinos da se ta polarizacija smanji a ne da se uveliča. I ne znam da li u prilog tome ide pitanje Tuzi i pitanje ponašanja nekih albanskih političara. Ja mislim da ide pritivno onome što treba da bude naša vizija, a to je zajedno u Evropi (zajedno evropski)”, zaključio je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nepoliticar
28.02.2021-20:53 20:53

Stvarno neznam kako ga nije stid vise ocigledno omanjivati narod a da ne pocrveni Dritango

Nepoliticar
28.02.2021-20:58 20:58

za cije Interesse lazes i radis ti si jedan Madup Albanski

Dara
28.02.2021-21:05 21:05

Ti jesi SVAKA CAST svi znamo a KRIVOKAPIC – BECIC i MINISTRAVSTVO CG -NIJE TACNO da su cestitali samo su njih DVOJICA CESTITALI Srpskom Teniseru DJOKOVICU NA POBJEDI – oni to nebi smjeli uradit od VUCICA !

MornarBoka
28.02.2021-21:20 21:20

Ovaj Podvojeni Napoleon postaje nepodnošljiv!

Ha20
28.02.2021-23:03 23:03

A dje se to moze vidjeti mini pendrecicu i zasto si toliko dugo cekao da das ovu izjavu ?

KONJ
01.03.2021-09:58 09:58

Ako je cestitao trebalo je javno izjaviti ! Becic nije sigurno a KOLIC-ALBIN-ZORONJIC nedaj boze ni u snu nebi smeli od BECICA ni pomislit odma smjena!

gagi
01.03.2021-18:30 18:30

Gosin Abanski cetnik Abzovic za tebe je taj Djukanovic dao onda u Parlamentu pravu i tacnu “definiciju” BITANGA e to je tvoje ime. Natena mir Dritan.