Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović: Izborni dan kao u zemljama zapadne Evrope

Održana sjednica Vlade

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je na početku sjednice Vlade da je ponosan na to kako je protekao izborni dan u Crnoj Gori.

„Nije bilo posebnih tenzija, kao u zemljama Zapadne Evrope…vrlo prijatna atmosfera đe su se građani slobodno izjasnili“, kazao je on i dodao da očekuje da se ovakav trend nastavi.

Abazović navodi da su takvoj atmosferi doprinijeli i učesnici izbora, šaljući pomiriteljske poruke.

“Mislim da smo položili taj ispit, ja lično mislim da isto treba da se desi i 2. aprila.Takvu atmosferu treba sačuvati i do 2. aprila…”, poručuje Abazović.

Crna Gora treba, smatra Abazović, da dobije novog predsjednika.

Sjutra počinje akcija “Stop inflaciji”

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović kazao je da su za nama izbori koji su protekli mirno i dostojanstveno, ali ova Vlada nastavlja da radi do kraja i koncentriše se na sve probleme.

On je kazao da su u borbi protiv inflacije i nalaze modele kako da olakšaju građanima.

„Mislim da smo na dobrom putu. Antinflacione kompe dostavili su brojni trgovinski lanci, da su njihove cijene povoljne. Tako da sam uvjern da će svaki građanin osjetiti benefite ove akcije. Akcija počinj sjutra ujutru. Obićiću sve lance i prodavnice da se uvjerim kako ide akcija“, kazao je Đurović predstavljajući  početak kampanje „Stop inflaciji“.

Podsjetimo, Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je, kao odgovor na problem rasta cijena osnovnih životnih namirnica i visokih stopa inflacije, u saradnji sa predstavnicima najvećih trgovačkih lanaca dogovorilo višemjesečnu akciju pod nazivom Stop inflaciji, koja podrazumijeva formiranje takozvane antiinflacione korpe.

Antiinflaciona korpa formirana je na način da sadrži najmanje po jedan artikal iz svake od 25 vrsta dogovorenih proizvoda u tabeli koja slijedi. Izbor konkretnog artikla iz definisane vrste proizvoda vrši sam trgovac i formira cijenu u skladu sa prethodno postignutim dogovorom sa Ministarstvom (trgovačka marža u maloprodaji ne treba da bude iznad 5%, dok je trgovačka marža u veleprodaji takođe limitirana na 5%).

Iz Ministarstva je saopšteno da je saradnja ostvarena sa Volijem, Mercatorom, Lakovićem, Domaćom trgovinom-Aroma i Francom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve