Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović: Ići ću do kraja u slučaju ubistva Duška Jovanovića

On je rekao da vlast ima obavezu da da maksimum da se situacija riješi i otkrije sve u vezi tog ubistva

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović rekao je da će po bilo koju cijenu ići do kraja u rasvjetljavanju ubistva urednika “Dana” Duška Jovanovića i da svi koji su odgovorni moraju biti procesuirani.

Odgovarajući na pitanje o posjeti zatvoru u Spužu i razgovoru sa osuđenikom Ljubom Bigovićem, on je rekao da ne želi da govori o tome detaljno niti da prejudicira bilo čiji status.

“Nijesam neko ko može da odredi bilo kakav status, posebno o tome ko bi mogao nešto da kaže. Ono što sam imao da kažem vezano za taj slučaj, ja sam već kazao na konferenciji za medije u petak. Obećao sam ja, obećao je premijer, da ćemo da se potrudimo da se rasvijetli ubistvo Duška Jovanovića. Samo mogu reći u svoje ime, dakle, što se mene tiče, po bilo koju cijenu ići ću do kraja. Svako ko želi da opstruira, ili je dobio nalog da opstruira, ko ne želi da se to rasvijetli, neka kasnije objašnjava građanima”, kazao je Abazović nakon Prajda u Podgorici.

On je rekao da vlast ima obavezu da da maksimum da se situacija riješi i otkrije sve u vezi tog ubistva.

“Ako me pitate o tužilaštvu, sudstvu i policji, imali su skoro 20 godina da riješe slučaj. Niti je Dritan Abazović, niti je bilo ko ovdje, to opstruirao. Ne želim nikoga da dovodim u opasnost, nisam ni htio da o svemu ovome upoznajem javnost, iz operativnh razloga, ali zaista, ovakva doza neodgovornosti određenih struktura, koje možda i nemaju lošu namjeru, poražavajuća je”, navodi Abazović.

On je rekao da ubistvo Jovanovića značajno opterećuje crnogorsko društvo, dugi niz godina.

“To je vrlo negativna poruka koja se tako i tretira u međunarodnim krugovima. Ipak je Jovanović bio urednik uuticajnog medija, bio je više od običnog građanina, pisao je o stvarima koje su vrlo problematične. Ubijen je 2004. godine, i ako neko želi da ima ljude u Vladi, i političare koji idu na svaku godišnjicu i upale svijeću na mjestu zločina, a ne rade ništa da se ubistvo riješi, ja sebe ne ubrajam u te ljude. Samo želim da se rasvijetli istina, i žao mi je što nemam osjećaj da baš svi to žele”, zaključio je Abazović.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve