Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović i Radulović: Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari

Govoreći o važnosti prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore 2020. godine, kako su naveli, Abazović je istakao da je srušen crnogorski “berlinski zid” koji je simbolizovao slabe institucije, korupciju i kriminal.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović održali su predavanje u sjedištu Atlantskog savjeta u Vašingtonu, saopšteno je iz vicepremijerovog Kabineta.

„Ako želimo Zapadni Balkan u Evropskoj uniji potreban nam je novi politički establišment koji će emitovati politiku pomirenja. Dosta je političara sa virusom devedesetih, trebaju nam novi progresivni političari. Optimista sam i smatram da Zapadni Balkan ima mnoštvo mogućnosti“, ukazao je Abazović.

Govoreći o važnosti prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore 2020. godine, kako su naveli, Abazović je istakao da je srušen crnogorski “berlinski zid” koji je simbolizovao slabe institucije, korupciju i kriminal.

U tom smislu, dodaju, Abazović je naveo da je najveća prednost prošlogodišnje smjene vlasti to što su građani dobili suverenitet i što sada vjeruju da je vlast smjenjiva na demokratskim izborima.

„Vanjska politika je ključni interes Vlade Crne Gore i ona se neće mijenjati. Usklađeni smo u potpunosti sa vanjskom politikom EU, pouzdan partner NATO. Uz pomoć naših EU i NATO partnera radićemo na njenom sprovođenju, što će istovremeno i činiti crnogorske institucije jačim i nezavisnijim”, istakao je Radulović tokom predavanja.

Kako su naveli, predavanju je prisustvovalo više uvaženih profesora, među kojima Danijel Server i  Bendžamin Hadad sa Džon Hopkins Univerziteta, predstavnici Nacionalnog demokratskog instituta, Kancelarije za Evropu u Atlantskom savezu, Instituta Vilijams (UCLA), Delegacije EU pri SAD-u, Nacionalnog fonda za demokratiju, Centra za analizu evropskih politika, Centra za međunarodna privatna preduzeća, Kongresne istraživačke službe i drugi.

Medijator predavanja bio je Damir Marušić iz Centra za Evropu Atlantskog savjeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
20.10.2021-19:39 19:39

Radulovic,,je teski nesoj..a Abazovic strani spijun..Ni jedan..ni drugi ne misle dobro o drzavi CG..Sve cemo na kraju saznati..ko su ovi tipovi..

gagi
20.10.2021-19:49 19:49

Odrali su LAZI i PREVARU Albanski cetnik potomak “dede Selima”i Japanski snijezni majmun “makai”Djoko Radulovic,bas nas zivo interesuje “komentar”profesora Danijela Servera(koji je prisustvovao lazima) na ta “predavanja”ubrzo ce to stici do nas.

Tito
20.10.2021-23:10 23:10

Heeeeeeeeheeeeeeeeeeee dosla veli demokratska vlast ((((( DF CETNICI -OKUPATORI ))) da truje i ranjava gradjane CG radi tudjinaca !!!Nikad vise vladat necete  CG cekamo izbore i okupatora pocerat dje mu je mjesto -na smetliste!!!