Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Abazović i Pič: Crna Gora i Velika Britanija trajno posvećeni očuvanju regionalne stabilnosti i bezbjednosti

Abazović se zahvalio na podršci Ujedinjenom Kraljevstvu u borbi protiv organizovanog kriminala i transnacionalnog šverca, ističući da je saradnja u carinskoj saradnji i sajber bezbjednosti na veoma visokom nivou

Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo su trajno posvećeni zajedničkom cilju – očuvanju regionalne stabilnosti i bezbjednosti, ocijenjeno je danas prilikom sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića, specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan britanskog premijera, ser Stjuarta Piča i britanske ambasadorke u Crnoj Gori, Karen Medoks, saopšteno je iz Kabineta premijera.

Britanski specijalni izaslanik ser Stjuart Pič istakao je da su novonastale okolnosti zbog agresije Rusije na Ukrajinu uzdrmale bezbjednosnu arhitekturu Evrope i da u tom kontekstu Zapadni Balkan predstavlja poseban izazov sa uplivom štetnog uticaja.

Abazović se zahvalio na podršci Ujedinjenom Kraljevstvu u borbi protiv organizovanog kriminala i transnacionalnog šverca, ističući da je saradnja u carinskoj saradnji i sajber bezbjednosti na veoma visokom nivou.

„Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo imaju odličnu saradnju u oblasti odbrane. To je od fundamentalnog značaja za Crnu Goru u kontekstu sve većih bezbjednosnih izazova i rizika sa kojima se suočava i region Zapadnog Balkana i čitav svijet“, zaključio je Abazović.

Sagovornici su se saglasili da treba nastaviti intenzivnu i blisku saradnju dvije zemlje u bezbjednosnom sistemu, kako bi se onemogućio upliv trećih strana i dovela u pitanje stabilnost Crne Gore i njena potpuna privrženost i opredijeljenost vrijednostima EU i evroatlantskim integracijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve