Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović i Đurović u radnoj posjeti Kotoru: Vlada će biti na usluzi Luci Kotor

Popović Moškov je, kako dodaju, izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje turističke sezone, navodeći da je broj kruzera već premašio prošlogodišnji broj i da će do kraja mjeseca maja njihov ukupan broj biti oko 100.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović boravili su u radnoj posjeti Kotoru, saopšteno je iz Vlade.

“Premijer i ministar su razgovarali sa rukovodstvom Luke Kotor, nakon čega su posjetili kruzer Norwegian GEM koji je danas prvi put uplovio u Luku Kotor. Abazović i Đurović sastali su se i sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem, sa kojim su razgovarali o realizaciji više projekata u Kotoru. Predsjednica Odbora direktora Luke Kotor Ljiljana Popović Moškov izrazila je zahvalnost zbog posjete predsjednika Vlade i ministra ekonomskog razvoja i turizma i istakla da je to prva posjeta premijera u istoriji te institucije”, navodi se u saopštenju.

Popović Moškov je, kako dodaju, izrazila zadovoljstvo zbog dosadašnje turističke sezone, navodeći da je broj kruzera već premašio prošlogodišnji broj i da će do kraja mjeseca maja njihov ukupan broj biti oko 100.

“Uz rukovodstvo Luke Kotor, sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Opštine Kotor Nebojša Ševaljević koji se predsjedniku Vlade zahvalio što Dan nezavisnosti radno provodi u Kotoru. Ševaljević je premijera Abazovića upoznao sa projektima koje Opština Kotor planira realizovati u narednom periodu, ali i ostvarenin rezultatima, naročito u stabilizaciji finansija i konsolidaciji opštinskog budžeta.

Predsjednik Vlade Abazović zahvalio se na dobrodošlici i upućenim riječima, navodeći da je iznenađen činjenicom da je prvi premijer Crne Gore koji je posjetio Luku Kotor”, kaže se u saopštenju.

Abazović je naveo da je Vlada Crne Gore ponosna na rad Luke Kotor i njen doprinos državi tokom turističke sezone.

“Obaveza države je da pomogne svoje kompanije i Vlada će biti na usluzi Luci Kotor za dalje unapređenje saradnje”, istakao je premijer.

Ministar ekonomskog razvoja i turizma naglasio je da će Vlada biti kooperativna za sve naredne projekte koje će raditi Luka Kotor, naročito za proširenje i izgradnju moderne marine, za koju je istakao da je ovaj grad po svemu zaslužuje.

“Zajedno sa izvršnim direktorom Luke Kotor Milkom U. Krvavcem, premijer Abazović i ministar Đurović posjetili su kruzer Norwegian GEM gdje su razgovarali sa kapetanom i osobljem kruzera, koji je danas sa 1500 turista prvi put uplovio u Luku Kotor, a koji će svakog ponedjeljka dolaziti u Kotor. Razmijenivši prigodne poklone sa kapetanom kruzera, premijer Abazović je poželio ugodan boravak gostima i naveo da su uvijek dobrodošli u Crnu Goru.

Predsjednik Vlade Abazović i ministar ekonomskog razvoja i turizma su nakon posjere Luci Kotor razgovarali sa predsjednikom Opštine Kotor Vladimirom Jokićem. Na sastanku su razmijenjena mišljenja o unapređenju saradnje i komunikacije između Vlade i Opštine Kotor, ali i o budućim razvojnim projektima i potencijalim investicijama”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve