Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Abazović i Adžić traže ostavku direktora policije, Brđanin za sada odbija

Ostavka Brđanina tražena je nakon velike operacije Specijalnog državnog tužilaštva, tokom koje je uhapšeno nekoliko sadašnjih i bivših službenika policije među kojima i pomoćnik direktora Sektora borbe protiv kriminala Dejan Knežević, kojima se na teret stavlja sumnja da su navodno bili članovi kriminalne organizacije

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić tražili su od direktora Uprave policije Zorana Brđanina da sam ode sa te funkcije, ali je on na današnjem sastanku u zgradi Vlade, ponovio da nema razloga niti osjeća bilo kakvu odgovornost da u ovom trenutku podnese ostavku.

Tokom sastanka, kako saznaju “Vijesti”, direktor Uprave policije pojasnio je zbog čega smatra da ne treba sam da podnese ostavku, a nakon njegove odluke razgovori na ovu temu će se nastaviti narednih dana.

Prema informacijama “Vijesti”, nakon Brđaninove odluke sada su na potezu Abazović i Adžić, koje treba da procijene naredne, zakonite korake ukoliko žele da smijene prvog čovjeka javne policije.

Ostavka Brđanina tražena je nakon velike operacije Specijalnog državnog tužilaštva, tokom koje je uhapšeno nekoliko sadašnjih i bivših službenika policije među kojima i pomoćnik direktora Sektora borbe protiv kriminala Dejan Knežević, kojima se na teret stavlja sumnja da su navodno bili članovi kriminalne organizacije.

Operacija SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja uslijedila je nakon višemjesečne razmjene i uparivanja podataka, koje je tužilaštvu poslao EUROPOL.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve