Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović – Fejzić: Graditi mostove pomirenja za građansku i evropsku Crnu Goru

Koalicija “Crno na bijelo” beskompromisno će insistirati na građanskom i evropskom konceptu Crne Gore, kao primarnom i najvažnijem cilju, uz potpunu garanciju vjerskih prava i sloboda svim vjerskim zajednicama, kazao je lider te koalicije Dritan Abazović, u razgovoru sa reisom Rifatom Fejzićem, upriličenom danas u Medresi u Podgorici

Koalicija “Crno na bijelo” beskompromisno će insistirati na građanskom i evropskom konceptu Crne Gore, kao primarnom i najvažnijem cilju, uz potpunu garanciju vjerskih prava i sloboda svim vjerskim zajednicama, kazao je lider te koalicije Dritan Abazović, u razgovoru sa reisom Rifatom Fejzićem, upriličenom danas u Medresi u Podgorici.

Sa današnjeg sastanka

“URA se nikada neće igrati sa nacionalnim interesima Crne Gore, a njen najveći interes je da se osnaži građansko društvo i nastave neophodne reforme, na evropskom putu. Radićemo aktivno na pomirenju i zaštiti prava svih vjerskih zajednica i svih društvenih grupa, kao i svih građana/ki. U tom smislu, u nama ćete uvijek imati najiskrenijeg partnera”, ukazao je Abazović.

U neformalnom i otvorenom razgovoru reis Fejzić obrazložio je zabrinutost vjernika, uzrokovanu novonastalom klimom i neizvjesnošću. Reis je u kontekstu istorijskog hoda Islamske zajednice u Crnoj Gori iznio čvrsto uvjerenje da će se ona pred svim izazovima, kao i do sada, odnijeti u najboljem interesu njenih vjernika i društva u cjelini.

Sastanku su, pored Abazovića i reisa Fejzića, prisustvavali i akdemik prof. dr Šerbo Rastoder i predsjednik podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA Luka Rakčević, kao i dr Fuad Čekić i Muharem Demirović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jelena
28.09.2020-21:38 21:38

Sram te bilo DRITANE, nisi predstavnik Crne Gore Crnogoraca ,Muslimana niti bilo koga sem sebe posrbice i ostalih posrbica.

Vin
29.09.2020-08:40 08:40

Kad nestane DF kao DPS onda će bit mirenja. Do tada njet!