Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Abazović – Fejzić: Gradimo državu tolerancije i međuvjerskog sklada

Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje

Crna Gora gradi državu tolerancije i međuvjerskog sklada-poruka je premijera Dritana Abazovića i reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića. 

Abazović i reis Fejzić razgovarali su o odnosu dvije institucije i budućoj saradnji, saglasivši se da njihove odnose karakteriše izuzetno dobra komunikacija, otvorenost i veliko međusobno uvažavanje.

Čestitajući izbor na funkciju premijera, reis je naglasio veoma značajnim iskorakom za cijelo društvo činjenicu da je pripadnik manjinskog naroda na čelu Vlade.

Reis Islamske zajednice je izrazio očekivanje da će se u narednom periodu iznaći rješenja za razvojne potrebe Islamske zajednice.

“Prvenstveno očekujem podršku i stvaranje neophodnih preduslova za izgradnju centralnog vjerskog objekta u Podgorici, što bi uz postojeće saborne bogomolje ostalih vjerskih zajednica upotpunilo multivjerski mozaik Glavnog grada i riješilo potrebe muslimanskih vjernika”, istakao je reis Fejzić.

Abazović je naglasio da Islamska zajednica svojim primjerom djelovanja umnogome doprinosi izgradnji društva kojem težimo, zasnovanog na pomiriteljskoj i multikonfesionalnoj osnovi.

“Zajedničkim naporima gradimo državu tolerancije, mira i pravde, u kojoj se na specifičnosti gleda iskuljučivo kao na prednost građana koji žive na malom prostoru”, istakao je Abazović, zahvaljujući se na čestitkama upućenim od strane reisa Fejzića i Islamske zajednice povodom stupanja na novu dužnost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
13.05.2022-16:35 16:35

TO Abazovicu ,samo sklad -Crnogorske Hramove,crkve i NAŠA groblja sve Srbiji i ssSPC ,pa se “moramo navići na drugačiju CG”/Premijer zvani podoljub /—pa neka neko napise natpis na grob latinice pa ce mu ga srbaljska crkva srušiti /Takvo obaviještenje daje SPC za groblje na Savini -HN/To Dritane dzamije ,ponudi Somalicima ,piratima koji napadaju brodove —nijesu ništa bolji od srba kroz istoriju bili….Katolici su pametni manili su se politike i njih ni nadaleko čuveni “ratnici”srbi ne diraju a kažu da je zvani Prle u HR mekši od pamuka….To Abazoviću radi na pomirenje —na tvoj način -relaksirano —Ti nemas problem da potpišes… Pročitaj više »

BZekovic
13.05.2022-17:20 17:20

Gospodine Premijeru svih građana Crne Gore, a ka ćete malo svrnut do Crnogorske Pravoslavne Crkve, do presvijetlog Vladike Crnogorskog, gopodina Mihaila? Ogroman broj gradžana Crne Gore priznaje i zna samo za svoju svetu Crnogorsku Pravoslavnu Crkvu. Jeste nas opelješili žestoko nema što, ali navratite. Trebali ste i dosad. Ili čekate da nas Crnogorce i Crnogorce sve pobiju nekako, pa da onda Srbi stvarno žive srečni i relaksirani zajedno sa Vama! Ili Vas je može bit, sramota i pred sobom i pred Crnoogorkama i Crnogorcima? Samo relaksirano. Postojaće Crnogorke i Crnogorci, dok se Zemlja obrće oko Sunca. EVIVA MONTENEGRO!

Krsto
14.05.2022-21:10 21:10

Fejzovic primio u posjetu Carlija Caplina…